НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град СУБОТИЦА – Alegra Vi Tur

1
Добави коментар
alegravitur
alegravitur

Да опознаем Войводина – място, където се срещат различни религии, нрави, разбирания и традиции!

 

Република Србиja, Добродошли”! Предстои ви едно весело посрещане на Новата година с жива музика и много танци! Суботица е град в областта Войводина, разположен в северoзападната част на Сърбия. Градът е известен със своята архитектура, представена от различни стилове, от готика до Aрт Нуво, означаващ „какво ново в изкуството”. Богатото културно наследство, пищно украсени сгради, eвропейски дух и чар – това отличава града и го прави така очарователен. Четирите църкви, в които се изповядват различни религии са израз на толеранс към релегиозния култ в града. Именно заради това Суботица се определя, като един интересен и красив град. В околностите на град Суботица има две езера: езерото Палич със золоогическата си градина, спортни терени, алеи за разходка и езерото Лудас – защитен природен резерват, в който може да се срещнат редки птици. Градът и района около него е известен с така наречените „Пясъчни вина”, които се отглеждат на пясъчен терен и от там идва наименованието им.

 

Хотел/категория На турист в двойна стая Доплащане за единична стая Отстъпка за дете до 10 г. с 2-ма възр. HOTEL PATRIA – 4* www.hotelpatria.rs   498 лв.   54 лв.   150 лв.

                                

 

ОТСТЪПКА – 70 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт, като датите за настаняване могат да бъдат променени

 

 

Пакетната цена включва:

транспорт с автобус 3***, 

3 нощувки със закуски в хотел 4****,

1 обяд в ресторанта на хотела,

1 обяд в конеферма в Келебия с жива музика и греяно вино,

1 обикновена вечеря с жива музика,

1 Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика,

1 празнична вечеря – реприз на 01.01.2015 г. с жива музика, дегустация на 9 марки местни вина във винарна „Дворецът на вината“,

водач от агенцията, туристическа програма в Нови Сад, Суботица и Палич,

мед. застраховка,

безплатно ползване на сауна, джакузи и фитнес центъркъм хотела.  

Забележка: тръгването от други селища на България, се осъществява при мин. записани 20 туристи и с доплащане от ~45 лв.

 

Пакетната цена не включва: музейни такси и разходи от личен характер

Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 108DIN)

 

Описание на хотела:

Хотел Patriaе хотел 4**** (www.hotelpatria.rs),  разположен в идеалния център на Суботица. Комуникативното му място позволява човек да се потопи в атмосферата на историческият център на града и да се усети уникалната смесица на архитектура, традиции и разбирания от Централна Европа и Балканския полуостров. Стаите са удобни, просторни, с всички екстри, отговарящи на категория 4 звезди. Ресторант Vojvodinian предлага местна и интернационална кухня, ако искате да се отпуснете с питие или парче торта, можете да го направите в кафе – сладкарница Makarena. СПА центърът е оборудван с най – съвременна техника – многофункционални уреди, свободни тежести, две бягащи пътеки. Има финландска сауна за шест човека. Сауната се споменава за първи път преди 2500 години като финландска баня … Финландска сауна е суха сауна с висока температура и ниска влажност на въздуха. Препоръчва се да се използва от пет до десет минути. Хидротерапията с топла вода ви освобождава от стрес, болка и умора. Постоянната температура на водата е 35°C. Басейнът е с размери 208x208x91 см и общо 44 дюзи. Лечението продължава 20 минути и се включват всички мускулни групи. Хотелът  разполага с две стаи за масаж, където се предлагат много видове масаж, които се заявяват на рецепция и струват от 1,000.00 rsd – 1,500.00 rsd. Масажният стол също служи за отпускане, като лечението продължава 10 минути.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

1 ден /30.12.2014 г./ София – Нови Сад – Суботица

Отпътуване в 07.30 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Белград – Нови Сад. Пристигане в Нови Сад, най – големият град на автономната област Войводина, разположен на река Дунав.Известен като градът на 100 – те моста. Разходка из центъра на града, свободно време. Продължаване за Суботица. Пристигане и настаняване в хотел Patria ****. Вечеря с жива музика. Нощувка.

2 ден /31.12.2014 г./  Суботица

 

Закуска. Разходка из историческия център на Суботица, където стъпка по стъпка ще открием мултикултурният дух на града: Народното позорище /Народният театър/, Градският театър, Кметството или Градската куча, Синагогата (отвън), православният храм Възнесение Господне, Катедралата Св.Терезия. Зад палитрата от богато украсени сгради, можете да видите стилове от нео-барока,класицизма и по – модерните от XX-ти век. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време за почивка и подготовка за празничната нощ. Препоръчваме ви да се включите в празненствата, които са през целия ден в центъра на Суботица. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта с групата Златне струне с универсален репортоарJ.

 

*******Новогодишно меню********

Предястия:

Студено предястие – прошуто, пикантна войводска наденица „Кулен“, пушено свинско филе, френска салата, „Казино“ яйце, сирене фета,

Топло предястие – сом Орли

 

Основно ястие:

Телешка пържола с пилешки черен дроб и гъби

Пиле „Медитерано“ ( с пълнеж от сирене и спанак)

Свинско филе за чревоугодници (с пълнеж от наденица Кулен, пушено сирене, гъби и печена чушка) с картофени крокети и печени зеленчуци

Салата:

Сезонна (домати, зеле, печена чушка)

Десерт:

Торта „Дисниленд“ и плодова торта

 

Ястие след полунощ:

Мини зелеви сърмички

Отворен бар – неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и шампанско

 

ЧЕСТИТА НОВА 2015 ГОДИНА!

 

3 ден /01.01.2015 г./  Суботица – Келебия – Палич – винарна „Дворецът на вината“

Късна закуска.  Отпътуване за Келебия, китно селище, разположено на 8 км от Суботица. Именно там освен, че ще посетите една от най – известните конеферми, в която се отглеждат породистите коне липицанер,ще можете да се включите в предвидения обяд на шведска маса в автентична обстановка с жива музика, да опитате различните видове мезета местно производство, придружено с греяно вино и чай с ром. Също така ще можете да се разходите с карета в пряг, ако времето позволява или с шейни. Продължаване за Палич, град – курорт разположен на едноименното езеро, смятано за най – голямото в Сърбия и известно със своите кални бани и СПА центрове. Със своите забележителни обекти – Водната кула, Кабарето за жени, Голямата тераса, Музикалният павилион, както и добре познатото езеро, уникалната тишина и спокойствие, всяка част от тази магия помага на туристите да открият красотите на това селище. Разходка около крайезерната алея. Посещение на винарна „Дворецът на вината“, където можете да се насладите на 9 марки отлежали вина – Talijanski rizling, Šardone, Sovinjon blan, Don Oliver, Karmen, Tempranjilo, White Bermet and Black Bermet and Black Burgundac. Дегустацията ще бъде придружена от ябълки, сирена и маслини. Връщане в хотела. ВТОРА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ – т.н. „Реприз“ на сръбски или повторение на предишната Новогодишна вечеря, и то отново с богато меню и жива музика заедно групата Златне струне.

 

4 ден /02.01.2015 г./ Суботица – София

Закуска. Свободно време до обяд за разходка, шопинг, басейн и почивка. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.