Почивка на Мъртво море – Йордания (чартърна програма)

2
Добави коментар
teskogroup
teskogroup

Мъртво море е природен феномен, наречен дъното на света и всъщност е езеро. Намира се в долината на р. Йордан, между Кралство Йордания и Република Израел. Заради високото съдържание на сол във водите му е наричано още Соленото море, Дяволското море и Асфалтовото море. То е на 420 метра под морското равнище, широко е 18 км. и е дълго 76 км. Нивото на водата му непрекъснато се мени, поради голямото изпарение. Практически в Мъртво море не би трябвало да се срещат представители на флората и фауната, но след проучвания са открити микроорганизми и нисши растения. В един литър вода от Мъртво море има 300 грама различни соли, докато в един литър вода от океана, те са около 40 грама. Наричат Мъртво море фабрика за здраве. Любители на СПА процедурите от цял свят идват тук, за да се къпят със солената и богата на минерали вода, да се мажат с лечебна кал и да се отдават на релаксиращи и заздравяващи водни процедури. Калта от Мъртво море е изключително ефикасна и нейното благотворно въздействие върху човешкия организъм няма друг аналог.

Почивка в Йордания с чартърен полет от София Почивка на Мъртво море 24.11.2015 – 29.11.2015 6 дни / 5 нощувки/ 5 закуски/ 5 вечери

ПЪРВИ ДЕН 24.11.2015 / София – Акаба – Мъртво море: Заминаване от Летище София с директен чартърен полет София – Акаба. Посрещане на летището в Акаба от представител на фирмата – партньор. Трансфер до избрания от Вас хотел на Мъртво море. Настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН 25.11.2015 / Мъртво море (Петра): Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Възможност за целодневна екскурзия до скалния град Петра – 130 евро при мин. 15 човека. Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата – целодневна обиколка. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатърът със 7 000 места, Манастирът и Византийската църква, храмовете и гробищата на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Ще имате възможността да посетите на Археологическия и Набатейския музеи. Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. Обратен трансфер до хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 26.11.2015 / Мъртво море (река Йордан – Мадаба – Небо): Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Възможност за екскурзия до Мадаба, Небо – 75 евро при мин. 15 човека. Отпътуване към древния град Мадаба, „Градът на Мозайките”. Тук се разглежда най – голямото богатство на Мадаба, което се намира в съвременната Ортодоксална църква Св. Георги, а именно добре запазената Византийска Мозаечна карта от 6-ти век, пресъздаваща изселването на Моисей и много християнски места в целия регион от Йордания и Палестина на север и до Египет на юг. Продължава се към върхът Небо от където Моисей погледнал към Обетованата земя. Тук по-късно Папа Йоан Павел II прави първото Съвременно поклонение. Трансфер до хотела и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 27.11.2015 / Мъртво море (Вади Рам): Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Възможност за екскурзия до Лунната Пустиня Вади Рам – 70 евро при мин. 15 човека Отпътуване към Пустинята Вади Рам (70 км/1.30 часа) – известна още като Лунната Пустиня. Пътешествие далеч от цивилизацията с джип сафари (около 1.3 часа). “Огромен, ехтящ и божествен…” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман тук и всъщност самият той е живял по тези места по време на Арабското възстание. Ще имате възможност да се насладите на дълга разходка с камила (по желание). Следва спирка в бедуинско селище за чай с кардамон. Трансфер до хотела на Мъртво море, свободно време, нощувка.

ПЕТИ ДЕН 28.11.2015 / Мъртво море: Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Възможност за екскурзия до Аман и Джераш – 120 евро/човек Oбзорна обиколкна на столицата Аман, разположена на 19 хълма. Посещава се Рабат Амун – тук ще разгледате Цитаделата, Римските останки на Амфитеатъра; Джамията на Крал Абдула (отвън). Свободно време за разходка из града или посещение на местен пазар – Сук. Следобяд отпътуване към Джераш (намира се на 48 км. от Аман, около 1ч.) – великолепието на Римската Империя. Джераш е най-големия и добре запазен стар Римски град. Ще обиколите овалния Площад, заобиколен от множество колониади, Римския театър и Византийските църкви с мозаечни подове. Ще минете по централния път на Джераш и покрай Нимфаеума. Ще имате възможността да, чуете акустиката на амфитеатъра, където всяка година се провежда фестивала на Джераш. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН 29.11.2015 / Мъртво море – Акаба – София: Закуска. Освобождаване на стаите до 12 ч. Трансфер до летището в Акаба за обратен полет до София.

Dead Sea SPA Hotel 4* http://www.dssh.jo/default-en.html

База Възрастен в двойна стая Единична стая HB 1086 евро / 2128 лева 1348 евро / 2641 лева

 

Holiday Inn Dead Sea 5* http://www.ihg.com/holidayinnresorts/hotels/us/en/dead-sea/ddljo/hoteldetail 

База Възрастен в двойна стая Единична стая HB 1127 евро / 2208 лева 1475 евро / 2892 лева

 

Crowne Plaza Dead Sea  5* http://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/swemieh/nscjo/hoteldetail

База Възрастен в двойна стая Единична стая HB 1185 евро / 2322 лева 1563 евро / 3063 лева

Пакетните цени са в евро, на човек и включват: 

Самолетен билет София – Акаба – София с включени летищни такси; 5 нощувки в избрания от Вас хотел на Мъртво море на закуска и вечеря; Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус; Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро; Екскурзовод на български/руски език; Представител на туроператора по време на пътуването; Представител на фирмата – партньор в Йордания; Групова входна виза за Йордания

 

Цената не включва: 

горивни такси – начислват се допълнително 14 дни преди полета; допълнителни екскурзии / заплащат се в България /; Бакшиши –20 щ.д. / заплащат се в България/; Обяди;

 

Забележка: Цените са калкулирани при курс Щатски долар – Лев – 1 USD = 1.70 лв.

При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените. 

Горивната такса е неотменим компонент от плащанията по тази програма, неизменно свързанан с вариращите цени на горивата по отсечките София-Акаба и Акаба-София. Същата се начислява до 14 дни преди датата на полета, валидна е и се заплаща от всички записани по програмата, независимо от датата на сключване на договора.

Полетно разписание: 

BUC 24.11.2015 София – Акаба 07.00 – 09.40 BUC 29.11.2015 Акаба – София 19.00 – 21.00

Допълнителните екскурзии се заявяват от България при покупката на туристическия пакет!  Условия за записване:

подписване на договор за организирано пътуване; депозит 50% при резервация; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

 Необходими документи: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

(eft)