Григор се класира за 1/4-финалите на турнира в Стокхолм. Излиза срещу Бердих

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: facebook

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира в Стокхолм, след като надделя с 6:2, 6:4 срещу Николас Алмагро (Испания) след 68 минути игра. Това означава, че първата ни ракета ще се изправи в следващия си двубой срещу миналогодишния шампион и поставен под номер 1 в схемата Томаш Бердих (Чехия), който надви с 6:3, 6:4 Александър Зверев (Германия), пише Sportal.

 

Срещата между Григор и Бердих ще бъде повторение на финалния сблъсък от 2014 година, когато хасковлията загуби със 7:5, 4:6, 4:6. Българинът обаче е победител в надпреварата през 2013 година, когато в битката за трофея се справи с Давид Ферер (Испания).

 

Вече е известен и часът на 1/4-финалния сблъсък между Григор и Бердих. Те ще излязат на корта в петък не преди 19:30 часа българско време.

 

Григор бе играл два пъти до момента срещу Алмагро. През 2012 г. на Откритото първенство на Австралия испанецът печели в пет сета, а година по-късно на „Мастърс“-а в Синсинати хасковлията побеждава със 7:6(3), 6:4. В момента българинът е 26-и в света, а съперникът му е под номер 73 в класацията на ATP.

 

24-годишният Димитров демонстрира стабилност при началния си удар и това му помогна много за успеха. Той не позволи на Алмагро да стигне до точка за пробив в целия мач, а на свой ред българинът реализира общо три брейка (два в първия сет и един във втория).

 

Българинът, който е поставен под номер 5 в схемата на турнира, завърши мача с 11 аса и нито една двойна грешка. При Алмагро директните точки от сервис бяха 2, а двойните грешки – 6.