Кленовият сироп – от къде идва, с какво е полезен и за какво може да се използва?

2
Добави коментар
teokostov
teokostov

Кленовият сироп – от къде идва, с какво е полезен и за какво може да се използва?

Може би все още някои от вас не са чували, а други не знаят за какво изобщо може да се използва кленов сироп. Канадския продукт, обаче, набира все по-голяма популярност в България. Предлагаме и на вас да се със здравословните преимущества на този продукт.

От къде идва оригиналният канадски кленов сироп?
Преди стотици години, много преди белия човек да стъпи на бреговете на северна Америка, индианците от североизточната част са добивали кленов сироп като правели разрези по стеблата с томахавките си.

Капещия сок от дърветата е бил събиран в съдове, направени от брезови кори. Индианците получавали вкусен тъмен сироп чрез сгъстяване на сока като прибавяли нагорещени камъни в издълбани брезови корита.

При пристигането си в новия свят, северноамериканските заселници бързо усвоили от индианците изкуството за получаване на кленов сироп. На практика белите заселници подобрили производството на сиропа като използвали железни свредели за пробиване на дърветата и медни или железни чайници за варене на сока. С течение на времето те започнали да разчитат изключително много на кленовия сироп за подслаждане на храната си.

Днес тези ранни методи са усъвършенствани, но годишното пролетно събиране на сок и производство на кленов сироп остава една истинска канадска традиция.

Оригиналният канадски кленов сироп и храненето
Естествената сладост на оригиналния канадски кленов сироп го прави идеален заместител на обикновената захар, на кафявата захар и въпреки, че няма по-хубаво от българското, кленовият сироп може да замести дори меда. Оригиналният канадски кленов сироп замества меда особено в приготвянето на баклава. Кленовият сироп ще направи вкуса на блаклавата по-приятен и по-маслен. Кленов сироп може да добавяте също и в зърнената си закуска.

Може би някои ще се изненадат, но оригиналният канадски кленов сироп може да бъде идеален сос за бабрбекю. Смесете готовия барбекю сос с малко кленов сиро. Получената смес идеално се комбинира с пилешки крилца или гърди, свински пържоли, месни или зеленчукови шишчета.

Оригиналният канадски кленов сироп и отслабването
Ако попитате, кой е най-популярният метод за отслабване, практикуван от жени и мъже, то отговорът е “Диета с кленов сироп”. Тя е идеална както за намаляване на телесното тегло, така и за прочистване на организма. При тази диета можете да отслабнете с 5 до 10 кг. само за 10 дни. Това се дължи на активното намаляване на мастните натрупвания и ефикасното елиминиране на токсините от тялото. Диетата с кленов сироп може да се прилага три до четири пъти годишно.

Диетата с кленов сироп има положителен ефект върху кожата, косата, работата на храносмилателната система, психическото и физическото състояние. Прилагайки диетата ще имате повече сила и енергия.

Оригиналният канадски кленов сироп за очистване на организма
В днешно време нашият организъм е подложен на постоянни атаки от околната среда, различни пестициди, изкуствени подсладители и аромати, лошо качество на питейната вода, лошо качество на храната и много други. Тези замърсители с течение на времето допринасят за „разбиването” на човешкия организъм. С помоща на оригиналния канадски кленов сироп може да изчистите тялото си от токсини, да стабилизирате имунната си система и да повдигнете жизнения тонус. С оригиналния канадски кленов сироп може да преборите алергиите, главоболието , хроничната умора, артрит и др.

Оригиналният канадски кленов сироп и сърдечното здраве
Оригиналният канадски кленов сироп е добър избор за подсладител ако сте решили да защитите сърцето си. Съдържанието на цинк в кленовия сироп може да намали прогресирането на атеросклерозата. Цинкът е необходим за правилното функциониране на ендотелните кледки и помага за свалянето на холестерола .
В оригиналният канадски кленов сироп се съдържа и минерала манган. В допълнение, проучвания са установили, че при възрастни хора дефицитът на манган и други минерали сваля нивото на „добрия” холестерол. В този случай употребата на оригинален канадски кленов сироп може да предотврати това.

Оригинален канадски кленов сироп и мъжкото здраве
Две чаени лъжици или около 10 грама от сиропа, съдържат 22% от Ориентировъчния дневен прием (ОДП) на елемента манган, 4% от ОДП на цинк и под 1% калории. Манганът е важен кофактор за множество ензими, участващи в енергообмена и оксидативните защити. Чудесен пример е ензимът супероксид дисмутаза, който обезврежда свободни радикали, произведени в митохондриите – енергийните централи на нашите клетки. Неговото действие би било немислимо без прием на манган, а кленовият сироп е най-сладкия източник на ценния елемент.

Клинични изследвания сочат, че кленовият сироп предлага подходяща концентрация на цинк, която помага за правилна функция на ендотелните клетки, които покриват вътрешната страна на кръвоносните съдове. Също така, антиоксидантните му свойства могат да забавят прогресията на атеросклероза.

Сиропът е популярен и сред мъжете, отново заради съдържанието си на цинк. Ниските нива на цинк в мъжкия организъм предразполагат към проблеми на простатната жлеза. Манганът също е от голяма полза за силния пол – елементът играе ролята на катализатор в синтезата на мастни киселини и холестерол, както и на тестостерон – повече от необходим да доброто репродуктивно здраве на мъжа.

Оригинален канадски кленов сироп и сода – помощ при борба с рака
Раковите клетки обичат захар, поради което излапват кленовия сироп и по този начин хлебната сода навлиза безпрепятствено в раковата клетка. Хлебната сода е като цианид за раковите клетки, защото ги удря с шокова вълна от алкалност, което позволява да влезе много повече кислород в тях, отколкото те могат да понесат. Раковите клетки не могат да оцелеят в присъствието на високи нива на кислород.

От време на време двамата с моя съпруг приемаме ежедневно по 1 чаена лъжичка от тази смес. Ключът при загряването на сместа е да се сложи на много, много ниска температура. Иначе кленовият сироп прегаря и става ужасен на вкус. Но ако я загреете съвсем леко, като разбърквате в продължение 5 минути, докато двете съставки се смесят добре, тогава вкусът е доста приятен. Тази смес със сигурност не може да ви навреди. Стопроцентовият чист кленов сироп също е много полезен.

Рецепта с кленов сироп и сода против рак:
Смесете 3 части кленов сироп с 1 част хлебна сода (без съдържание на алуминий), разбъркайте сместа на слаба температура (не повече от 45о С) в продължение на 5 минути и приемайте по 3 ч.л. дневно в продължение на 1-2 месеца.
Ако вкусът е неприятен, значи сте прегорили сместа, което лесно може да стане.
Променете диетата си като не приемате месо и особено никаква захар!, а също и никакво бяло брашно.