Нова година 2016 автобусна екскурзия в Гърция от Варна / Бургас

13
Добави коментар
DSTours
DSTours

Нова година в Гърция – автобусна екскурзия от Варна/ Бургас Кавала, Солун, Катерини Паралия, Метеора

 

 

 

Посрещане на Новогодишните празници на екскурзия в Гърция!

30.12.2015г. – 02.01.2016г. 

Празнична програма в гръцка таверна с музика на живо и празнична Новогодишна вечеря (срещу допълнително заплащане)

        Отстъпки за ранни записвания до 15.11.2015г.!

 

 

Програма на екскурзията:

 

 

Отпътуване от Варна в 21:00ч. и от Бургас в 23:00ч.

 

1 Ден 30.12.2015г.: Пристигане в Кавала (едно от най- големите пристанища на Гърция) рано сутринта – обзорна обиколка на Стария град, Имарет, Крепостната стена на града с водохранилището, църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника му. Следват Новата част на града, старото и ново кметство, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард, където можете да опитате традиционен гръцки гирос.  Отпътуване за Катерини Паралия и настаняване в хотел 2/3*. Вечеря и нощувка. 

 

2 Ден 31.12.2015г.: След закуска по желание целодневна екскурзия до Метеора – комплекс от огромни скални образувания с различни форми, наричан „осмото чудо на света“. Разглеждане на скалните манастири и работилница за византийси икони. Посещение на градчето Каламбака и свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за долината на Темпи, в подножието на Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Посещение на параклиса „Св. Параскева”. Връщане в хотела. Празнична Новогодишна вечер с гръцко меню. Нощувка. 

 

3 Ден 01.01.2016г.: Закуска и свободно време за почивка или целодневна екскурзия по желание до Вергина и Едеса. Едеса е един от най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония). Известен е с водопадите си и неповторими сталактитови и сталакмитови пещери. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. Отпътуване към Вергина за посещение на гробницата на Филип Македонски и разглеждане на руините на древния македонски дворец. Връщане в Катерини Паралия след обяд, вечеря и нощувка. 

 

4 Ден 02.01.2016г.: След закуска отпътуване за Солун. Панорамна обиколка на основните забележителности на Солун: крайбрежния булевард „Нике”с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, църквата „Св. Димитър” – Солунския Чудотворец, където се намира гроба на светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад „Аристотелес”, крайбрежната улица с кафенета, магазини. Отпътуване за България. Пристигане във Варна късно вечерта. 

 

Посочената цена е на човек, настанен в двойна стая. За въпроси и резервации сме на разположение на 052 607 609 – офис Варна или 056 826 355- офис Бургас!

 

• Цената включва:

 

Пътуване с туристически автобус;  3 нощувки със закуски в хотел 3*  2 вечери  Обзорна екскурзия на  Кавала и Солун  Екскурзоводско обслужване;  Медицинска застраховка  Всички пътни и административни разходи

 

• Цената не включва:

 

Допълнителни екскурзии: Еднодневна екскурзия до Метеора, Каламбака и долината на Темпи – 25 € Целодневна екскурзия до Едеса и Вергина – 25 € Посещение на таверна с музика на живо и празнична Новогодишна вечеря – 30 € Входни такси за посещаваните обекти (по желание):  – крепостна стена в Кавала – 2 € – къщата на Мохамет Али в Кавала – 2 € – входна такса Метеора – 3 €  – гробницата на Филип Македонски – 8€ възрастни Доплащане за медицинска застраховка за хора над 65г.- 5 лева, над 70г. – 10 лева  Отпътуване от Добрич / при минимум 15 туриста / – 12 лева 

 

 

Мнение на турагента:

 

Екскурзия до Гърция за Новогодишните празници е предпочитан вариант заради близкото местоположение на страната и удобното отпътуване от Варна и Бургас. Празненствата в традиционна гръцка таверна и музика на живо са чудесен начин да посрещнете Новата 2016 година! Възползвайте се от допълнителните екскурзии, за да разгледате забележителностите в региона: Метеора и скалните манастира, Каламбака, Едеса и Вергина.