Как ни разболява стресът | Как се лекува | Лекарства и терапии

19
Добави коментар
zivvo
zivvo

Всекидневният стрес може да ни докара хронична умора, депресия или дори болки в гърлото, разкрива неврологът Георги Ангов от Александровска болница. С настъпването на есента много хора се оплакват от умора, която ги съпровожда през целия ден, раздразнителност, лошо настроение, проблеми със съня или неясни болки в ставите и мускулите. Рядко хората с такива симптоми търсят помощ от лекар, но ако те не минават за няколко дни, трябва да се допитаме до специалист.

Понякога истинската причина се открива трудно. Възможно е някои хора да проявяват чувствителност към честите промени в атмосферното налягане и температурите, казва д-р Ангов. Това се наблюдава най-вече хората с хронични заболявания и малките деца. Промените в налягането изостря по-осезаемо оплакванията при неврологични заболявания. Болни от мигрена сподлят че пристъпите зачестяват или се обострят. Може да се влоши също и състоянието на хора с депресии или тревожност.

Неврологът обаче не препоръчва хората сами да си поставя диагноза, а да питат лекаря. Това е така, защото при такива оплаквания трябва да се проверят и изключат много други заболявания на сърдечносъдовата система, кръвта, обяснява д-р Ангов. Само доктор може да оцени как е общото физическо здраве. Може да бъдат открити психични смущения или хронична умора….