SEO СЕО – Оптимизация на уеб сайт за търсачките, информация , съвети.

1
Добави коментар

SEO оптимизиране на уеб сайт – СЕО оптимизация на онлайн магазин-

SEO е съкращение от Search Engine Optimization – преведено на български „Оптимизация за търсещи машини“. SEO е неразделна част от онлайн маркетинг стратегията на всяка голяма корпорация. Това е най-евтиният и надежден начин да позиционирате уеб сайта си на челни позиции в търсачките: Google, Yandex, Yahoo, Bing и други по определена ключова дума.

Преди години основният начин за популяризация на бизнес бяха визитките. Уеб сайта има същата функция, показваш го на някого и той разбира с какво се занимава предприятието ти. Тук основната разлика е, че не е нужно да показваш сайта си на хората, можеш просто да ги оставиш да те намерят. Всеки бизнес има определена насоченост. Ежемесечно в най-голямата световна търсачка Google се търсят хиляди ключови думи и фрази, принадлежащи към даден бизнес. Колкото по-голямо е търсенето на ключови думи, толкова повече бизнеси желаят да позиционират сайта си на първите места. В България, SEO не е много доходоносен бизнес, съществуват определен брой уеб агенции, които стартират по-големите проекти и като цяло е трудно да се докажеш и да станеш известен в тази ниша, но в англоговорящите страни това е основен начин за популяризация на бизнес и печалби.

Каквото и да си говорим в Европа и англоговорящите страни щом кажем SEO разбираме оптимизация за Google. Това е най-голямата търсачка и държи над 80% от световните търсения.

Минималният вариант, който има всеки собственик на сайт или уебмастър е да стигне до заветният топ 10 на Google. Много малко хора отварят втора или трета страница при търсене, освен ако то не е прекалено специфично и информацията представена на първа страница не е полезна за читателя.
Индексация и позициониране на страниците.

Както Google така и другите търсачки индексират информацията на сайта ви и я добавят в своята база данни. При заявка за търсене от потребителя се изкарват дадените индексирани страници.

Индексацията става чрез така нареченият индексиращ „Bot“ (може да се срещне като: Crawler и Spider). Това е софтуер, който намира информацията във всеки сайт в интернет(освен ако не сте забранили изрично това, ще разберете как по-късно). Той се препраща от страница на страница чрез линкове. Когато целият сайт бъде обходен от бота на търсачката, той се съхранява в базата данни и изкача при заявка от потребителя.

Google определя позицията на която да постави всеки сайт по определени фактори, които наброяват над 300, най важните от тях са:

Авторитет на домейна.

Авторитет на конкретната целева страница.

Брой различни домейни, които имат линкове към определената страница или съответно домейна.

Цялостния брой линкове.

Page Rank на страницата.

Свързване на страницата с профил в Google+(Google Авторство, ще разберете как става).

Авторитет на въпросния автор.

Брой вътрешни линкове в сайта ви, сочещи към целевата страница

И най – важното според мен и според много експерти – линкващата страница трябва да бъде със същата или близка тематика, като тази която приема линка, или хубавата чужда думичка – Релевантност на връзките.
Как да ме индексират ботовете?

1 Социални сигнали

Не си мислете, че веднъж онлайн, вашата страница ще бъде веднага индексирана от Yahoo, Google или другите търсачки. За целта трябва да положите малко усилия, да изградите връзки и да я предоставите на търсачката на тепсия. Ето как става номера:

При публикуването на даден материал, мигновено го разпространете из социалните мрежи, търсачките индексират линковете от социалните мрежи, те не са много силни, сами по себе си и не дават тежест, но са един добър начин да бъдете забелязани. За целта направете социални профили в Google +, Linkedin, Facebook, Twitter и всички останали социални мрежи, които се сетите. Специално за G+ е хубаво да имате фирмен профил, както и профили на всички служители с изявена фирмена принадлежност.
2 Ping

Пингването е лесен метод да подсетите търсачките да ви индексират, то изпраща конкретен линк до тях и до някои директории. Защо да не ускорим процеса на индексация?

ТАГОВЕ: сео, оптимизиране, оптимизация, трафик, индексиране, позициониране, търсачки, гугъл, яху, бинг, seo, optimizirane, optimizacia, trafik, indexirane, populyarizirane, tarsachki, google, yahoo, bing.