Правителството одобри проекта за бюджет 2016 :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

Правителството одобри проекта за бюджет 2016 :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

Снимка: google

Правителството одобри законопроекта за Бюджет 2016 и бюджета за ДОО и за НЗОК за 2016 г., съобщиха от правителствената пресслужба, пише 24chasa.bg.

 

В актуализирана бюджетна прогноза са представени средносрочните икономически перспективи и приоритети на правителството, както и основните параметри на бюджетната рамка за следващата година.

 

Основен приоритет на провежданата фискална политика в средносрочен план остава стремежът за запазване на стабилността на публичните финанси. В този контекст определянето на параметрите на бюджетната рамка изисква продължаващи усилия за фискална консолидация, като стъпките за нейното постигане за периода 2016-2018 г. отразяват развитието на политиките от последната средносрочна бюджетна прогноза, като са отчетени и актуалните данни за ревизираната оценка на програмата за 2015 г. и за макроикономическото развитие през следващите години.

 

В макроикономически план прогнозите и очакванията за...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност