Агент 007 – Спектър

1
Добави коментар
huligankata
huligankata

„Спектър“ е последната серия с участието на Даниел Крейг.

Пoредното, 24-то вълнуващо приключение от сагата за Джеймс Бонд вече е по световните екрани. Остаряващият, но енигматичен Даниел Крейг отново е изправен пред нечовешки предизвикателства. Този път мисията на най-добрият агент на Кралицата не е просто да спаси света от злото. Той е изправен и пред своето недотам весело минало. Но нали затова е Бонд – за да може да се измъкне от всякакви злокобни срещи, дори от тази със собствения си брат. „Спектър“ дава чудесен урок на онези родители, които предпочитат едното си дете пред другото (Не го правете! Необичаният син става лидер на престъпна организация), или просто показва един от вечните фамилни конфликти – този на завистливата братска обич.
Иначе филмът се събира в изпитаната рецепта за суперуспешна продукция: заплетен сюжет, живописни природни гледки, спиращи дъха красиви жени, скъпи коли, оръжия, технологии и безупречни диалози, от които лъха традиционен английски хумор. Прецизно подбраният актьорски състав гарантира 148 минути уникално преживяване, чиято цена е около 300 млн. долара. Толкова струва „Спектър“, което го прави най-скъпата серия в Бондиада.

Ралф Файс е новия шеф в сянка на Бонд.

Но да се върнем към сюжета. В своето разследване героят на Крейг стига до мистериозната организация „Спектър“, която като огромен октопод успява да обхване в пипалата си тайните служби на най-силните страни. И да ги подчини. Тази терористична, никому неизвестна досега мрежа е отговорна за много от трагичните световни събития, но също така се оказва, че има връзка с миналото на самия Бонд. Споменахме ли вече, че неговият брат е шеф на „Спектър“, което прави сюжета още по-въздействащо обсебващ? И като цяло продукцията показва само едно: най-доброто! Автомобилът на 007 отново е Aston Martin DB10 с номер DB10 AGB, съответстваш на DouBLe O AGent Bond. Саундтракът към филма е зашеметяващ с вокалите на Сам Смит (Writing’s On The Wall). Единствената драстична промяна в традицията е смяната на любимото мартини с вече известна марка водка.
Както и в другите серии, така и в тази Бонд обича да се разхожда по света. Освен в обичаен

Моника Белучи дава онзи сексапилен пипер на филма, който пристрастява погледа към екрана.

Лондон действието отвежда в Мексико, Рим, Мароко и Австрия. И както и в другите серии, така и в тази жените са превъзходната част от кадъра. За Моника Белучи, която изпълнява ролята на Лусия Скяра – красива вдовица на високопоставен престъпник, сякаш времето е спряло. Присъствието й придава на филма едно позабравено, носталгично европейско излъчване. И защото е Белучи и знае, че е най-красивата актриса, тя позволява дори на французойката Леа Сейду като момичето на Бонд да има своите два часа слава и да не бъде засенчена от властния й чар.
И фактите: режисьор на „Spectre” е Сам Мендес, дирижирал и предишната част „007 Координати: Скайфол“ . Сценаристи са Джон Лоугън, Нийл Първис и Робърд Уейд. В ролите: Даниел Крейг, Дейв Батиста, Моника Белучи, Леа Сейду, Кристоф Валц, Рори Киниър, Андрю Скот, Бен Уишоу, Наоми Харис, Стефани Сигман и Рейф Файнс.
Българската премиера на филма е на 6 ноември.

Spectre