Елегантни дамски палта

1
273
Добави коментар
fire19
fire19

Всяка жена се отправя по магазините с идеята да закупи най-правилната и приемлива във всички отношения покупка. Особено внимателно тя подхожда към избора на есенно-зимни дрехи, например дамското палто. Елегантните дамски палта винаги са се отличавали от всички останали дрехи със своята здравина, издръжливост, красота и удобство. В дамско палто жената изглежда изящно и стилно, затова правилният избор на този вид дреха е изключително важен.

Голямо разнообразие от елегантни дамски палта можете да откриете в каталога на онлайн магазин Stocklines. Моделите са в различни размери и цветови комбинации, изработени са от висококачествени материи, които не губят формата си и се почистват лесно.

Критерии при избора на дамско палто за зимата

На първо място е сезонноста. Тънкото палто, предназначено за хладните октомври и ноември, ще ви предпази от вятъра и дъжда, но няма да ви спаси от измръзване в януарските студове. Зимните дамски палта разполагат с пълнител, например пух, и колкото по-дебели и плътни са, толкова по-топло държат. Елегантните дамски палта за зимата най-често са обвити с естествена или изкуствена козина, което ги прави още по-устойчиви на студа.

Следващ важен критерий при избора на дамски палта за зимата е материята, от която те са изработени. Най-популярните използвани тъкани са кашмир, туид, велур, кожа, вълна. Най-устойчивият на износване и топъл вариант през януарските студове е от туид. Най-лекият и лесен за почистване модел дамско палто е изработеният от кашмир. Всеки от използваните материали има своите предимства и недостатъци, но ако моделът е изработен от висококачествена материя, той ще издържи няколко сезона и няма да разочарова собственичката си.

Шевове за дамски плата

Изключително важни за елегантните дамски палта са шевовете. По правило, повечето от шевовете на дадена дреха остават невидими за окото, но се усещат от тялото. Ако чувствате неравностите на шевовете, докато ходите, това е пряко доказателство за лошото качество на изделието.

Детайл, който е от голямо значение за външния вид и практичността на елегантните дамски палта са джобовете. Ако те изпълняват по-скоро декоративна функция, не трябва да им се обръща толкова голямо внимание. В случай обаче, че са предназначени да предпазват ръцете от студа, те трябва да бъдат достатъчно дълбоки. Джобовете на дамските палта се изработват от плътна тъкан, в противен случай в тях скоро ще се появят дупки.

Полезен съвет при избора на палто е да го пробвате върху достатъчно дебел пуловер. Само така със сигурност ще можете да кажете, че палтото е подбрано с правилен размер.

Още няколко съвета за дамски палта през зимата!

Варианти на цветовите гами елегантни дамски палта

Ако искате да си закупите палто за няколко сезона, трябва да се спрете на класическите тъмни цветове: тъмносиво, кафяво, черно, сиво. Но ако желанието ви е да преодолеете зимната сивота, трябва да отдадете предпочитание на ярко лилаво, алено или дори бяло палто. При елегантни дамски палта със светли цветове е важно те да са изработени от качествен кашмир – така няма да давате връхната си дреха на химическо чистене след няколко излизания на улицата.

Жената, която иска да бъде перфектно облечена трябва да разполага с няколко модела палта – както за работа, така и за свободното време и специални поводи. Така тя ще се чувства уникална, възхитителна и самоуверена през цялото време.