Смартфон DOOGEE X5 Pro Dual SIM Смартфон, Евтини Смартфони на ниски цени, Таблети, Калъфи за таблети от IskamSMART.com

1
Добави коментар
gpsmagazin.navigacii
gpsmagazin.navigacii

Смартфон DOOGEE X5 Pro Dual SIM
13:04, 24 Ноември 2015

Doogee е сравнително нова китайска компания, която навлиза бързо и уверено на пазара с въвеждането на иновации в сферата на мобилни телефони. Основана в началото на 2013 г., компанията предлага качествени продукти и бързо събира вниманието на потребителите със своите продукти, предлагайки отличнo качество ан добра и достъпна цена. Всяка година компанията извежда на пазара нов модел смартфон, с по-добри характеристики от предходните модели на по-ниска цена. Тази тенденция се доказва с новия модел, който наскоро излезе на пазара и бързо стана хит- модел X5 Pro.

 

Сигурно се питате какво прави този модел толкова специален. Той предлага невероятни възможности за своята цена – 5.0 „дисплей, 64-битов четириядрен процесор, 2GB RAM, 16GB вградена памет, 2 камери, 2400mAh батерия и операционна система Android 5.1 Lollipop! Заинтересувахме Ви, нали?

 

 

 

Технически спецификации:

 

Процесор: 1.0GHz Quad-Core Cortex-A53 (MediaTek MT6735, 64-битова версия)

Graphics чип: Mali-T720

Дисплей: 5.0 „IPS LCD 1280×720 пиксела (чувствителен в 2 точки едновременно)

RAM: 2 GB

Памет: 16 GB ROM (~ 12GB потребителското достъпно) + микро слот

Задна Камера: 5.0Mpix (интерполирана 8.0Mpix), автофокус, LED светкавица, видео 720p @ 30fps

Предна камера: 2.0Mpix (интерполирана 5.0Mpix)

Батерия: 2400mAh (сменяема)

Свързаност: WiFi 802.11b / г / б, Bluetooth 4.0, MicroUSB, OTG, GPS с A-GPS

OS: Android 5.1 (Lollipop)

Размери: 145 х 82 х 40 мм

Мрежа: 2G – 850/900 / 1800 / 1900MHz, 3G – WCDMA 850/1900 / 2100MHz, 4G – FDD-LTE Bands 1/3/7/8/20

Други: Dual SIM, FM радио

 

 

Съдържание на комплекта:

 

 

Doogee X5 ще получите в компактна кутия, дизайнът и е изчистен, но доста интересен. Най-горе има светлоотразителен надпис на модела „X5 Pro“, а най-долу можете да видите най-важните функции на телефона. На една от стените на кутията има стикер, на който може да откриете кода за проверка на автентичността на продукта.

 

 

В кутията ще откриете телефон, зарядно, USB кабел и кратко ръководство. На устройството има поставено защитно фолио.

 

 

Зарядното устройство е стандартно – 5V 700 mA.

 

 

USB кабелът дава възможност за пренос на данни към и от компютър, както и за зареждане. Краткото ръководство обхваща разяснения за работа с Android OS, като по този начин ще бъде от полза за начинаещите. Батерията 2400mAh е вече вътре в телефона, когато я получите, но преди да започнете да я използвате, трябва да махнете предпазното фолио от него, както е посочено на кутията.

 

 

 

Слушалки в пакета липсват, което е така, защото производителят се старае да намали цената доколкото е възможно, което не би притеснило повечето от новите потребители, тъй като повечето от тях имат слушалки, които да използват.

 

 

Външен вид

 

Doogee X5 Pro има изчистен дизайн и е изцяло в черно. Това е телефон със средна дебелина (8,2 мм), но когато го държите, ще видите, че се усеща по-лек, отколкото всъщност е. Капакът на батерията отнема голяма част от рамката на телефона, като по този начин го защитава в случай на удар в някой от краищата му.

 

 

На горната страна на телефона има свързващи портове – микро USB порт (за зареждане, както и връзка с PC и периферни устройства) и 3.5 мм аудио конектор за слушалки.

 

 

Снимка 7

От дясната страна има бутони за управление на звука и за заключване/отключване на екрана. Те са много здрави, с добре различим знак и лесно реагират, което ни кара да мислим, че ще издържат при използване за дълъг период от време.

 

 

 

Отворите за микрофона и тонколоните са от долната страна на телефона. Що се отнася до звука, той е много силен и възпроизведеният звук е с много задоволително качество, така че телефонът се чува ясно и чисто.

 

 

 

Най-голямата част от предната страна е заета от 5-инчовия дисплей на телефона. Въпреки че има свободно място за бутоните за управление на самия екран, производителят е решил да постави капацитивни бутони (Menu, Home и Back) под екрана. Това е по-добър вариант за някои потребители, тъй като целият екран е на разположение по всяко време, докато други ще се питат защо бутоните не са на екрана, тъй като това допълнително ще направи телефона по-малък. За съжаление, капацитивни бутони не са осветени, което прави използването им в тъмното по-трудно.

 

 

 

 

 

Над екрана можете да видите предната 2Mpix камера, сензори за близост и светлина, както и отварянето на високоговорителя. Сигналът за повикване е ясен и висок, дори когато не е усилен до край.

Капакът на батерията е гладък на допир, но покрит с материал, подобен на гума и пластмаса, което да предотврати подхлъзване и да позволи по-лесно боравене с телефона. Перфекционистите ще бъдат притеснени от факта, че телефонът непрестанно ще бъдат в отпечатъци от пръсти и така те ще трябва да го почистват редовно.

 

 

 

 

В горната част на телефона има 5Mpix камера и LED светкавица. Логото Doogee е дискретно, но ясно се вижда.

 

 

 

Капакът на батерията е здраво прикрепен към предната част на телефона, така че ние Ви съветваме внимателно да го отстраняване, въпреки че е достатъчно гъвкав, за да не се счупи толкова лесно. При сваляне на капака можете да видите синята 2400mAh батерия, над която има 2 SIM слота (Micro-SIM размер), както и слот за микро карта памет до 32GB. За да получите достъп до тези слотове, е необходимо да извадите батерията от нейното гнездо.

 

 

СИМ слотовете са номерирани – 1 и 2, но това по никакъв начин не определя коя от картите къде да бъде поставена, тъй като самият потребителят може да избере коя карта да се използва за повикване, съобщения, сърфиране в мобилния интернет (4G!), И т.н. ,

 

 

 

Повърхността на телефона изглежда впечатляващо. За жалост при X5 Pro липсва светодиод за уведомяване при пропуснато повикване или ново текстово съобщение.

 

 

 

 

Дисплей

 

Doogee X5 Pro има IPS 5-инчов дисплей с резолюция 720p (1280×720 пиксела). Гъстотата на пикселите е достатъчно висока, така че изображението е по-ясно, от колкото може да се очаква, въпреки че има телефони с много по-висока разделителна способност на днешния пазар. Данните на производителя гласят, че устройството притежава дисплей от Gorilla Glass.

 

 

Екранът реагира на допир много добре и е отзивчив в 2 точки в едно и също време, което е достатъчно за повечето приложения, включително за игри. Единственият проблем, който заблязваме е, че той реагира малко неточно, когато пръстите са твърде близо един до друг.

 

 

 

Подсветката е доста силна, което прави дисплея добре различим дори при директна слънчева светлина.

 

 

 

Софтуер

 

Doogee X5 Pro идва с Android 5.1 (Lollipop) OS, което означава, че телефонът е снабден с добър и оптимизиран хардуер и софтуер. Външният вид и функциите на софтуера не се различават твърде много от изходния код на Google, въпреки че има някои допълнителни функции за настройка на телефона, които предлагат допълнителни възможности.

 

 

Android 5.1 е най-накрая допринесе с функцията, която прави възможно устройството да поддръжа две SIM карти. Когато стартирате приложението за използване на SIM (Dialer, Messaging, Hangouts, и т.н.), менюто показва възможността да изберете коя SIM карта да бъде използвана. Също така е възможно да се предопредели използването на всяка карта, което допълнително опростява целия процес.

 

 

Имате възможност да използвате някои жестове с цел улеснение в използването на устройството като например да го обърнете с екрана надолу, докато звъни, за да го заглушите; можете да отговорите на входящо обаждане без да натискате нищо, стига да повдигнете телефона с по-бързо движение; да преминете на високоговорител и обратно, като отдалечите / приближите телефона до ухото и обратно.

 

Нещо повече, телефонът има възможност за отключване с двойно докосване на дисплея (Докоснете два пъти, за да го събудите), можете да плъзнете надолу по екрана, докато е заключен, за да се стартира камерата или да започнете да пишете върху екрана, за да стартирате приложения, като Интернет браузър, магазин за приложение, messenger и т.н.

 

 

Режим „посетител“ решава проблема, с който много преди са се борили – отказ на достъп до определени части на телефона. Чрез активиране на този режим, можете да скриете списъците с повиквания, SMS съобщения, снимки и др. Тази опция е много полезна и можете да я активирате преди да дадете телефона си на приятел например. За да включите или изключите тази опция, трябва да въведете своя ПИН.

 

 

Подобен ефект може да се постигне с помощта на функцията „AppLock“, която прави точно това, което подсказва името – заключва приложения и осигурява достъп при въвеждане на ПИН. Освен това, сензорът за близост има и някои функции за управление на телефона. Чрез размах на ръката си над сензора, ще можете да разгледате снимки, песни, да сменяте страници, да отключване и да отговаряне на повикване.

 

Doogee X5 Pro е едно много добро и функционално устройство, което ще Ви впечатли със своята производителност. Благодарение на Android 5.1 OS, анимациите са красиви, преходът между приложенията е бърз (за което можем да благодарим на голямата RAM памет). Предварително инсталираните основни приложения заемат 500MB RAM, така остава много място за инсталиране и мултитаскинг между голям брой приложения.

 

 

 

 

Камера

 

Както посочихме по-горе, Doogee X5 Pro има 5Mpix задна камера, а предната  камера е 2.0Mpix (подходяща за камера за видео разговори).

 

 

5Mpix камерата има автофокус, LED светкавица и прави 2560×1920 пиксела снимки без интерполация.

 

Цветовете на снимката са добри на дневна светлина, но липсва детайл, дори когато снимате стабилно. Снимките изглеждат добре на екрана, но когато бъдат увеличени до първоначалния им размер, има видима липса на острота и ефект. Снимки на близки обекти са задоволителни в острота, но при повечето снимки на пейзажи ще видите, че има какво да се желае още. Въпреки това софтуерът на камерата има интересни опции, като автоматично заснемане, режим „красиво лице“, който премахва несъвършенства, за да изглеждате по-добре и др.

 

 

 

Устройството ще Ви изненада със своята издръжлива батерия, дори когато използвате приложенията му през голяма част от времето.

 

 

 

 

Производителност

 

Doogee X5 Pro притежава MediaTek MT6735 64-битов чипсет, който все по-често срещаме при модели от среден клас. MT6735 е с четириядрен процесор на 1GHz (988MHz, за да бъдем по-точни), Mali-T720 графичен чип и има 2GB вградена RAM памет

 

 

Процесорът е вероятно умишлено ограничен до по-ниска честота, вместо максималната си (1.3GHz), за да се осигури по-добра автономност на батерията, тъй като е доказано, че телефонът е доста икономичен и все пак е достатъчно мощен за нуждите на повечето потребители.

 

 

Тя също има вградена опция USB OTG, така че е възможно да свържете USB флаш памет, USB мишка или клавиатура директно към телефона, използвайки USB OTG адаптер.

 

 

GPS позиционирането на този телефон е бързо и точно, тъй като той лесно намира голям брой спътници и се свързва с повечето от тях за 30 секунди. Ето защо, телефонът определено може да се използва като GPS навигация, на която да разчитате.

 

 

 

Резултати от Benchmart test

 

 

 

Заключение

 

Doogee X5 Pro е смарт телефон, който с появата си на пазара привлече много внимание със своя нереално добър хардуер и функции на добра цена. Неговият IPS дисплей с широки ъгли на видимост и качество на предаване позволява безпроблемно ползване при всякакви условия, а страхотната производителност, която има, ще задоволи взискателните потребители.

 

 

Ако искате достъпен и добър смартфон, на който да разчитате, няма причина да се колебаете – възползвайте се от нашето предложение за Doogee X5 Pro! Можете д аго закупите от ТУК

« Обратно към блога