Как да печелим пари от Фейсбук

1
Добави коментар
Ivan_Rosenov_Indzhov
Ivan_Rosenov_Indzhov

Може би заглавието е некоректно, тъй като Марк Зукърбърг никога няма да ви плати за това, което правите в неговата социална мрежа, но това не означава, че не може да използвате Фейсбук като средство за печелене на пари. Трябва да отбележим, че десетки хиляди души правят точно това по един или друг начин. В това число влизат хора от всяка сфера на живота – спортисти, програмисти, готвачи, лица от шоубизнеса, предприемачи и много други хора, които по един или друг начин успяват да използват Facebook, за да напълнят банковите си сметки.

Някои от вас може би са запознати с възможностите на социалната мрежа и ги използват по пълноценен начин, но вероятно много други не знаят за тях. Поради тази причина в днешния материал ще „вдигнем завесата“ и ще ви разкажем как бихте могли да изкарвате пари от творението на Зукърбърг.

Продаване на фейсбук страници

Това е най-лесният начин, който не изисква специални умения в IT сферата. Създавате си страница, развивате я до определен брой фенове и продавате. Всеобщо приетата цена е 1 ст. на фен, което означава, че страница от 1000 фена струва 10 лева. Цените обаче, са ориентировъчни и бихте могли да вземете много повече пари, ако страницата ви е добре развита и се радва на голяма популярност.

Продажба на фенове

Тук нещата стоят по-сложно, тъй като става дума за т.нар. „лайкджак“, при който хората кликват на определен бутон и несъзнателно харесват определена страница. За да правите това трябва да имате следните три неща: големи страници, лайкджак скрипт и сайт, на който да инсталирате скрипта.

Фейсбук и Адсенс

Това е перфектната комбинация за правене на „лесни пари“. Фейсбук е възможно най-добрият начин да привлечете трафик към сайта си, а чрез Адсенс лесно бихте могли да го монетизирате. Тук обаче, нямате гарантирани приходи, тъй като всичко зависи от съдържанието, което споделяте и дали хората ще посещават сайта ви и ще кликат на рекламите в него. При всички положения обаче, ако имате няколко големи страници бихте могли да си изкарате една минимална заплата в месеца, а защо не и повече!

Реклама

Не само Марк Зукърбърг може да прави пари от реклама във Фейсбук! Ако имате фейсбук страници, които са под ваш контрол бихте могли да публикувате линкове към сайтове или други страници срещу заплащане. Сами определяте цената, която ще вземете, но общо приетите цени започват от 5 лева на еднократен линк.