Изработка на сайт – уеб дизайн. Онлайн магазини, рекламни и бизнес уеб сайтове

2
Добави коментар

Изработка и поддръжка на сайт за Новини

 

В последните години новинарските сайтове в интернет сразиха изцяло конкурентите си от печатните медии. Появиха се големи интернет новинарски компании със сериозни месечни обороти, надвишаващи сериозно едни от най-големите играчи на пазара на печатните медии. Също така големите печатни издания развиха свои IT отдели, които да разработват медията изцяло в интернет.

Задаваме си въпроса защо да заложим на изработка на новинарски сайт:

– Интернет е лесен, достъпен (и безплатен).
– Инвестицията за създаване и реализиране на електронно издание е много по-евтина от инвестицията за създаване на печатно издание.
– Работният процес за реализиране и публикуване на една статия е много по-кратък.
– Рекламирането на сайта, както и рекламата на всяка една от статиите е много по-лесна и евтина особено в последните години след появата на Социалните мрежи като Facebook.
– С достатъчно брой публикации на ден, както и с добра оптимизация на сайта за Google, статиите стават много лесно откриваеми в глобалната мрежа.
– Новинарските сайтове могат да са изключително интерактивни. Чрез изработването на различни приложения за коментари и анкети вие може да събирате и лесно да управлявате читателски мнения.
– В България все още не е популярно и не се заделя ресурс за това, но реализирането на интересен бюлетин към вече абонираните ви читатели е прекрасен начин за привличане на още по-голям трафик към сайта ви.
– Печалбата от един новинарски сайт може да е в пъти повече от едно печатно издание. Незабравяйте, че интернет е огромна територия, докато едно печатно издание се ограничава в територията, в която се разпространява. Точно затова и рекламодателите са склонни да плащат много по-солидни суми за реклама.
– Печалба от афилиейт програми: Разработвайки новинарски сайт, вие имате възможността да продавате и продукти на афилиейт принцип, които биха били интересни на аудиторията, която посещава вашия уеб сайт.

Препоръчителни модули при изработването на новинарски сайт:

– Разделете сайта на отделни категории: Новини, Бизнес, Свят, Култура и т.н..
– В началната страница на уеб сайта акцентирайте върху най-интересните новини и статии. При изработката на сайта заложете на модул с актуални новини, любопитни теми, галерия, забавни статии.
– За да постигнете успех, не забравяйте инсталацията на модул за абонамент, в който потребителите ще могат да въведат името и имейла си, за да може да им изпращате електронен бюлетин.
– Незабравяйте потребителското мнение. Използвайте опцията Fconnect на Facebook, с която потребителите ще могат да коментират статиите ви. Точно това ще помогне много и за популяризирането на всяка една от статиите ви и, разбира се, ще увеличи и трафика към сайта ви. Инсталирайте и модул за анкети.
– При изработването на всяка една от отделните главни деректории на сайта може да отделите и специална секция с най-интересни, както и най-нови публикации от категорията.
– Каквото и да публикувате незабравяйте снимките. Снимките правят интересно съдържанието.
– Заложете и място и за рекламните банери. Наблюденията са, че интересните реклами тип статии са много ефективни и не дразнят посетителите, както огромните и понякога грозни банери.
– Задължително заложете време и бюджет в разработването на фен страница във Facebook. Както и за самата оптимизация за Google (SEO), така и за фен страницата за фейсбук е важно постоянно новото съдържание. Не спирайте да публикувате интересни неща от уеб сайта си на страницата си във Facebook.
– И последно, но много важно: Не залагайте изработването на сайта си на базата на готови платформи като WordPress или Joomla.Ако искате да жънете успех, ви трябва сайт, изработен специално според вашите изисквания. Готовите системи ще ви ограничат в разрастването на бизнеса ви в бъдеще.

Ако вие планирате разработването на такъв сайт в скоро бъдеще или вече имате опит в бранша сподобен сайт, но имате нужда от помощ в поддръжката, не се колебайте да се свържете с нашия опитен екип. Ние ще ви консултираме правилно и ще изработим вашия сайт според нуждите и изискванията на вашия бизнес.

Надяваме се, че ви бяхме полезни!

Изработка на сайт