Секс, политика и Мис Дойна Крава | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Този уикенд предстои големият финал на 65-ия конкурс Мис Свят в китайския град Саня.

Най-престижното състезание за най-красивите жени на света се провежда за пети път в красивия пристанищен град в Южен Китай. Единствено Лондон, където конкурсът се проведе миналата година, може да се похвали с повече домакинства.

Организирането на подобни пищни церемонии е скъпо удоволствие. Но Китай не жали нито сили, нито средства, за да блести на фона на всичко, демонстрирано до този момент. Единственото, с което Поднебесната не се примирява и не прави компромиси са идеологическите принципи. Затова нито една проява на китайска земя не минава без скандали.

Тези година той се казва Анастейша Лин. 25-годишната натурализирана канадка от китайски произход не получи виза и няма да може да защитава реномето на Мис Канада. Причината: Анастейша Лин е известна с критиките си към китайското правителство заради политиката му към религиозните малцинства. Освен това тя е активен член на сектата Фалун Гон, която е забранена в Китай. Лин, чиито баща живее в Китай бе предупредена, че ако стъпи на китайска земя ще бъде арестувана, а баща й може да има проблеми с китайското правосъдие.

Мис Канада Анастейша Лин не получи китайска виза и не бе допусната до конкурса
–––––––––

Иначе конкурсите за красота са изключително популярни в Китай и то до такава степен, че те се организират дори в най-затънтени села в недостъпни райони. В момента в страната има регистрирани официално над 100 конкурса за красота, които дават право за участие и в Мис Свят. Но неофициалните са много повече и според вестник Hangzhou Daily  те наброяват вероятно над 300. Това е наистина доста любопитно, тъй като само допреди 10 години публичното показване на голо тяло се наказваше най-строго.

Но Китай става все по-известен и с “алтернативни” конкурси за Най-красив”..

В провинция Шанци например редовно се провежда “Конкурс за най-красив бюст” и “Конкурс за най-красива дойна крава”.

Други пък се изхитрят, вместо да си създават неприятности да организират фалшиви конкурси, направо си фалшифицират Световни Миски. Вестник South China Morning Post съобщи са скандал на компания за производство на дрехи, която представяла свои колекции в различни градове, с които пътувала „Мис Аржентина“. Но се оказала, че това всъщност е била никаква Мис Аржентина, тя била рускиня, наета от агенция за компаньонки срещу $325 на ден.

Моделки от различни страни участват в поход с камили през пустинята, представяни като победителки в конкурс за Мис на различни държави
–––––––––-

Списание Atlantic публикува миналата година разкритията на американката Мередит Хатам, която пристигнала в Пекин с договор на американска модна агенция. Тя обаче била наета от друга китайска агенция да участва в Международен фестивал на гроздето в град  Дунхуан в пустинята Гоби, като се представя за Мис Америка. Там тя се запознала с друго момиче – Ана, което се представяло за Мис Чили, макар че била бразилка, също моден модел, нает в Китай от модна агенция.

Един от стотиците конкурси за красота в Китай
–––––––––––––––-

Информационният портал Sina.com  публикува поредица от разобличителни текстове за модела, по който се организират и печелят конкурсите за красота в Китай. Сред публикуваните документи има  имейл от директора на Международния конкурс „Мис Мода“  до една от участничките – студентка от Пекин – в която я съветва да приеме „неписаните правила на конкурса“, ако иска да спечели. Във втори имейл той й обещава „място в първата десетка“ и договор с модна агенция, ако тя се съгласи да преспи с един от спонсорите на конкурса. В друг имейл той споделя със свой приятел, че заради парите на спонсорите може да направи всичко – дори да избере маймуна за най-красивата жена.