В столичния квартал „Люлин” има ток :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: kmeta.bg

В столичния квартал „Люлин” отново има ток. Това съобщиха от ЧЕЗ малко след 3 часа тази сутрин, информира Нова ТВ.

 

От събота вечерта хиляди семейства останаха на тъмно и студено заради авария и избухнал впоследствие пожар. А причината – опит за кражба на меден кабел.

 

Отново заради кражба, но този път на масло от трансформатор, без ток останаха и стотици в квартал „Надежда”. Но и там електрозахранването вече е възстановено.

 

„Всяка зима имаме този проблем. Затова не се изненадахме, когато има прекъсване, а такова имаше в събота около 11 часа. мислехме, че ще продължи час-два, но това продължи около 30 часа. неприятният момент е, че има изключително много млади семейства с деца и всеки се оправя поединично”, коментира за „Здравей, България” един от потърпевшите жители на кв. „Люлин”. Той се оплака, че в рамките на един месец в „Люлин” е имало 14 прекъсвания на тока, като четири от тях са били за над 4 часа.

 

„На всички места в квартал „Люлин” е възстановено електрозахранването. В полунощ събота срещу неделя получихме сигнал за смущаване на захранването. Оказа се, че при опит за кражба е запален проходим инсталационен колектор, който снабдява голяма част от тези микроквартали на „Люлин”.

 

„Става въпрос за намеса от трета страна. Ако става въпрос за повреди по електрически уреди, това е регламентирано от нашите общи условия, всяка една жалба ще бъде разгледана индивидуално и ще бъде отговорени на клиентите. Отстъпки в цената обаче няма да има”, коментира Виктор Станчев, „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ „Електроразпределение”.