Идва ретрограден Меркурий – Какво трябва да правим и не правим?

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Ретрограден Меркурий е времето, в което е добре да не подхващаме нови начинания и да се опитаме просто да оставим нещата да следват естествения си ход. Открай време му се носи лоша слава, че спъва прогреса и в този период хората страдат от липса на късмет в начинанията си.

 

Вместо да се оставяте на тези емоции обаче можете просто да се възползвате и да преосмислите нещата, които са ви се случили до момента, а също и да довършите задачи, които сте подхванали, но сте оставили по средата.

 

Имайте предвид, че ретрограден Меркурий не е времето, в което да стартирате нови начинания или да се обвързвате с различни сделки и договори. Моментът не е подходящ и за сериозни покупки, пише chudesa.net.

 

Ретрограден Меркурий 2016, дати

 

Преди да се стреснете от предупрежденията, свързани с ретроградността на планетата, имайте предвид, че това е закономерен процес във Вселената, който не може да бъде избегнат и който се случва четири пъти в годината (на всеки три месеца). И трае по около три седмици.

 

 

Първата ретроградност на планетата ще бъде още в самото начало на годината – от 5 до 26 януари.

 

След това, по вече обяснената ви схема, след три месеца – от 28 април до 22 май.

За трети път през 2016 Меркурий ще е ретрограден в началото на септември – от 30 август до 22 септември и накрая – в самия край на 2016 и началото на 2017 година – от 19 декември 2016 до 8 януари 2017.

 

Значение

 

Когато Меркурий е ретрограден, това се отразява изключително много на живота на хората и дори онези, които не вярват особено много в астрологията, го признават.

 

Какво представлява всъщност тази ретроградност? Казваме, че планетата е ретроградна, когато за няколко дни тя спре и започне да се движи назад по небето. Всъщност, това е само визуална илюзия, но тя се отразява изключително силно във всеки един аспект от живота ни.

 

На първо място ретроградният Меркурий се отразява на комуникацията и планираните дейности. Меркурий е планетата, която отговаря за мисловната дейност, общуването и сделките и точно заради това те са най-засегнати от ретроградното й движение.

 

Късмет. Любов, семейство

 

На първо място трябва да запомним да не подхващаме нови начинания и да не разчитаме особено много на късмета си, тъй като в тези дни той ще ни изневери.

 

Ретроградността на планетата се отразява сериозно и на любовните връзки и на семейните отношения.

 

Имайте предвид, че в този период има огромен риск от появата на недоразумения, а в последствие – и напрежение в интимните отношения.

 

Така че ако сте обвързани или семейни, се постарайте да отделите повече време на партньора си и да укрепите връзката си. Бъдете изключително търпеливи и в никакъв случай не позволявайте да показвате раздразнение спрямо него/нея.

 

Ако не сте обвързани, не е удачно да започвате нова връзка именно по време на ретрограден Меркурий, тъй като тя няма да бъде трайна. Същото важи и за сключването на бракове – Меркурий не покровителства обещанията, още повече тези за вечна вярност.

 

Обратното обаче също важи с пълна сила – в никакъв случай не предприемайте раздяла или развод в ретрограден Меркурий, след време ще съжалявате за загубената любов.

 

Бивше гадже, любовници

 

Ретроградният Меркурий може да ни срещне с бивше гадже или любовници

Ретроградният Меркурий има едно неприятно „качество“ – влияе на случайните срещи с хора, които не сте виждали от много време. И които най-вероятно не искате да виждате.

 

Напълно възможно е точно в този период да налетите на бивше гадже, с което сте прекратили всякакви отношения. Не се изкушавайте да подновите контактите си, периодът не е благоприятен за това.

 

Възможно е планетата да ви сблъска с човек, с когото сте имали връзка, но тя е останала недовършена, тъй като така и не сте изяснили отношенията си.

 

Също така не е удачно да прекратявате съществуващи интимни отношения.

 

Здравни проблеми, хирургия

 

Ретрограден Меркурий е подходящ период да се погрижим за здравето си, тъй като ефектът от взетите мерки ще се усети и в периода за напред и ще бъде благотворен.

 

Най-важното условие в случая е да редуцираме до минимум мисловната дейност и да дадем почивка на ума си, тъй като в противен случай ще си докараме излишно напрежение, главоболие и нервност.

 

Затова по време на ретроградността на планетата е добре да вършите само рутинни дейности, които не изискват твърде много напрягане на мозъка и най-вече да си почивате колкото се може повече.

 

По възможност, не се подлагайте на хирургически интервенции и каквито и да било други медицински операции, тъй като има шанс те да не са успешни и да се наложи да ги повтаряте след време.

 

Разбира се, това не се отнася за спешните случаи.

 

Прическа

 

Периодът, в който Меркурий е ретрограден, не е подходящ да предприемате каквито и да било драстични промени във външния си вид, без значение дали става въпрос за промяна в прическата или в начина ви на обличане.

 

Можете да отидете на фризьор, ако имате нужда или ако фазата на Луната е подходяща, но го направете само, за да освежите прическата си, но не и за да я промените кардинално – форма или цвят.

 

Бизнес, професия, договори

 

Ретроградният Меркурий засяга изключително много бизнеса и като цяло професионалното развитие.

 

Именно сега е подходящият момент да внесете ред във фирмата и работните си документи. Довършете започнатите проекти, които по една или друга причина сте изоставили, след време ще се радвате на плодовете на положените сега усилия.

 

Добре е да си набележите план за действие през следващите месеци, но нека нещата останат само като проект, докато трае ретроградността на планетата, не предприемайте никакви нови начинания през това време.

 

Освен това не бива да подписвате каквито и да било договори и да сключвате сделки, тъй като има голяма вероятност да се окажете измамени. Или най-малкото, те няма да са печеливши.

 

По време на ретрограден Меркурий не бива да наемате нови служители, нито пък да закупувате нова офис техника.

 

Моментът не е подходящ и да сменяте професията и работата си, тъй като след време ще съжалявате, тъй като ще се окаже, че условията на труд не отговарят на очакванията ви. И ще ви се наложи отново да си търсите работа.

 

Ако все пак искате да направите някаква промяна в професионалното поприще, се опитайте да го направите до седем дена след края ретроградния период.

 

Интервю за работа

 

Както вече споменахме в предишната точка, периодът на ретрограден Меркурий не е удачен за стартиране на нови начинания, без значение какви точно са те.

 

Това се отнася с пълна сила за търсенето на нова работа и съответно, ходенето на интервю за такава. Под влияние на действието на планетата, има огромен риск да останете излъгани в очакванията си и в последствие да се окажете разочаровани от новото работно място.

 

Ако има как, поискайте интервюто ви да бъде назначено в края на ретроградната фаза. Или поне отложете подписването на договора за тогава.

 

Почивка

 

Ретроградният Меркурий е период за почивка

 

Периодът на ретрограден Меркурий е времето, в което трябва задължително да дадете почивка на мозъка си и да не се претоварвате с твърде много задачи.

 

Постарайте се да вършите само рутинните си ангажименти и нищо ново или странично, за да можем да съберем достатъчно сили за дейностите си в останалото време от годината.

 

Ако имате възможност, се откъснете изцяло от ежедневието и си подарете релакс на някое приятно място, което ще ви зареди положително.

 

Покупки: кола, къща

 

Фазата на ретроградния Меркурий е крайно неподходяща за сериозни покупки като например нова кола или къща.

 

Дори да ви попадне изгодна оферта, след време ще се окаже, че продавачът е хитрувал и умишлено е скрил нещо важно от вас – най-често някой дефект или скрита уловка, свързана със стоката.

 

Проблеми с компютри, техника и електроника

 

Меркурий е планетата, която контролира процесите на предаване на информация и съответно нейните фази влияят изключително много дори и на съвременните начини на комуникация като техника, интернет, електронни устройства. И влиянието е негативно.

 

Компютрите са най-засегнати от ретроградния период на планетата, затова е важно хората, които работят с тях, да внимават, тъй като има сериозен риск от загуба на информация. Освен това е напълно възможно да забележите смущения във връзката ви с Интернет, някои сайтове ще зареждат по-бавно или изобщо няма да зареждат, трудно ще намирате това, което търсите, в Гугъл.

 

Искайте винаги потвърждение, че имейлът ви е получен, тъй като съществува риск от объркване на името на получателя.

 

Най-вероятно ще има смущения и в работата на техниката и на електронните ви уреди.

 

Защита

 

Въпреки, че фазата на ретроградния Меркурий като цяло носи повече негативизъм в живота ни, има няколко неща, които можем да направим, за да се защитим от отрицателното влияние на планетата.

 

На първо място, помислете дали има нещо от миналото, което сте оставили недовършено и непременно го доведете до финал.

 

Ако сте допуснали грешки, сега е моментът да ги поправите или поне да се извините. Изпълнете обещанията, които сте дали, но по една или друга причина не сте спазили.

 

Най-добрата защита, която можете да си осигурите през периода, е да направите безвъзмездно добро на някого.

 

Депресия, умора

 

Ретроградният Меркурий обикновено носи караници, умора и депресия, особено за тези от вас, които притежават по-изявена чувствителност. Напълно възможно е много от вас да се чувстват по-изморени и изнервени от обичайното през цялата фаза на планетата.

 

Като в някои случаи умората и апатията може да прераснат в депресия, ако не вземете навременни мерки, за да се справите с тях. Най-доброто, което можете да направите, е да се опитате да се придържате само към рутинните си ангажименти и да намерите време да си почивате повече.

 

Карма, уроци

 

Ретроградната фаза на Меркурий ни дава възможност да премислим отново нещата, които са ни се случили в миналото и да ги осъзнаем по-добре. И съответно да си извлечем нужните уроци от тях, за да не повтаряме допуснатите грешки.

 

Периодът акцентира на кармата, която носим заради взаимоотношенията с другите. Много от новите хора, които ще срещнем сега, символизират конкретни хора от миналото ни като новото запознанство дава възможност да поправим пропуските и несправедливостите, които сме вършили спрямо другите преди.

 

Добри неща

 

Въпреки, че мнението за ретроградния Меркурий и неговото влияние върху живота ни като цяло е негативно, истината е, че с него са свързани и доста добри неща, от които можем да се възползваме.

 

На първо място, тази фаза на планетата ни дава възможност да поправим допуснатите стари грешки и да си извлечем поуките от тях.

 

Освен това периодът е много подходящ за довършване на изоставени задачи, които със сигурност ще ни донесат успех в бъдеще.