Марк Зукърбърг си прави личен робот | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ПРОЕКТИ
Марк Зукърбърг си прави личен робот
Собственикът на Facebook разкри в социалната мрежа, че до края на годината иска да има свой Jarvis от филма „Железният човек“

04 Януари 2016 15:45
0

принтирай

|

текст

Създателят и собственик на Facebook обяви, че си е пожелал за новата година да създаде свой личен асистент като  JARVIS от филма „Железният човек“.

Марк Зукърбърг разкри в профила си, че работи върху създаването на  AI-робот, който да му помогне +да управлява живота си по-ефективно“. И за да бъде разбран сравнява проекта си с Jarvis.

„Моето лично предизвикателство за 2016 е да построя прост AI, който да върти къщата и да ми помага в работата. Представете си нещо като  Jarvis от „Железния човек“.

 

Every year, I take on a personal challenge to learn new things and grow outside my work at Facebook. My challenges in…
Публикувахте от Mark Zuckerberg в 3 януари 2016 г.

 

 

Зукърбърг разкрива, че е проучил AI с помощта на компютърните системи на Тони Старк – богатият милиардер, създаден от Стан Лий, Джак Кърби и Дон Хек като  „Железният човек“

Въпреки странните метаморфози на главния герой от едноименния филм Зукърбърг бил много впечатлен от Jarvis и имал намерение да научи неговия „Изкуствен интелект“ да различава гласа му, за да може да му подава команди какво да прави в къщата. Освен това той трябва да му пуска любимата музика, да гаси и пали светлините, да поддържа постоянна температура. Освен това смята да му повери важната мисия да посреща и изпраща гостите, като им отваря вратата и ги поздравява, гледайки ги в очите. Надява се дори да го научи да им предава усмивки.

Милиардерът — филантроп разказва: „Ще го науча да ми казва, какво прави Макс в стаята си и дали тя има нужда от мен. Освен това трябва да ми помага в работата, за да мога да се организирам по-добре, за да постигам по-ефективни резултати“.

Докато работи върху този проект Зукърбърг не смята да се отказва от другите две амбиции, които сподели публично: да чете по две книги на месец и да учи китайски.