Волейболистите ни започват битките за Рио :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: lap.bg

Българският национален отбор по волейбол за мъже стартира участието си на Олимпийската квалификация в Берлин днес от 16 часа с мач срещу Финландия, пише Gong.bg.

 

Осемте отбора, които участват в квалификацията са разделени в две групи по четири. Първите два отбора от всяка група се класират за полуфиналите, където ще играят на кръст. След това ще има мач за 3-о място и финал. Само победителят от квалификацията в Берлин печели квота за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Заелите 2-о и 3-о място отбори се класират за участие в последната световна олимпийска квалификация в Токио (Япония) през месец май. До този момент четири тима вече си осигуриха участие на Олимпиадата – домакинът Бразилия, САЩ, Италия и Аржентина.

 

Националният селекционер Пламен Константинов има сериозни проблеми за решаване, след като Тодор Алексиев отпадна от сметките му и остана в София, а в Берлин стана ясно, че Николай Пенчев е с пневмония и със сигурност ще пропусне минимум два мача, а може би и всички срещи от турнира. Пенчев  основна фигура, като върху него пада тежестта на посрещането. Точно преди заминаването от сметките на селекционера Пламен Константинов отпадна и Тодор Алексиев. Пенчев е с пневмония и висока температура, като със сигурност отпада за първите два мача. Той започва лечение с антибиотици.

 

Пламен Константинов зяви преди мача срещу Финландия: „Другите момчета са добре, няма никой със здравословни проблеми. Общо взето, всички останали са на 100%. С това, с което разполагаме, с това ще се опитаме да се преборим. Това ни променя цялата игрова схема, защото Пенчев е ключов състезател. Трябва да мислим в движение други варианти.“

 

Вторият мач на България от групата е в четвъртък от 19 часа срещу Русия, а в петък от 18 часа се изправяме срещу Франция.