Флорида екзекутира троен убиец | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

В американският щат Флорида бе екзекутиран убиец на три жени, присъдата бе изпълнена със смъртоносна инжекция.

Екзекуцията трябваше да Бъде отложена в последния момент с над 4 часа. 53-годишният Оскар Болин се възползва от възможността да поиска помилване. Върховният съд на САЩ спешно разгледа молбата, но я отхвърли.

Леталната инжекция бе поставена в 22.16 ч. снощи (04.16 ч. бълг.вр.) в присъствието на роднините на трите жертви, които най-после получиха възмездие и справедливост за загубата на трите жени. Преди да бъде инжектиран със смъртоносната смес Болин хапнал телешки котлет на скара, свински ребърца, лимонов пай меринга и пил Coca-Cola. В 22.15 ч. на въпроса дали иска да направи изявление като последна дума той казал „Не, сър! 

Тройният убиец през 1986 г. 

–––––––––––––-

И жертвите (отляво надясно): Тери Лин Матюз, Натали Холи, Стефани Колинз
–––––––––

Болин бе признат за виновен за отвличането, убийството с нож или с бухалка на 3 жени Стефани Колинз (17), Натали Бланш Холи (25) и Тери Лин Матюз (26) през 1986 година. За тези три престъпления той бе съден от 10 състава на съдебни заседатели. Това обаче не попречи на една от защитничките му да се влюби и дори да се ожени за него.

Убиецът със съпругата си и бивша негова защитничка Розали
––––––––––––-

Оскар Болин никога не е признавал вината си и в последното си интервю той твърди, че няма никаква вина за смъртта на трите жени, обвинявайки всеки друг – от бившата си съпруга, през детективите до бивш агент на ФБР – но не и себе си. Той оспорва специално убийството на Тери Лин Матюз, и твърди, че затворник от Охайо му признал, че той е убиецът, но след това се самоубил. Затова той се нуждаел от повече време, за да докаже невинността си.

Смъртната присъда бе изпълнена тъкмо заради убийството на Тери Лин Матюз. Убиецът надживя майката на Натали Холи, която почина през 2012 г., очаквайки справедливостта да възтържествува и така и не успяла да дочака този момент.

Смъртното наказание в САЩ е разрешено в 31 щата. Миналата година бяха екзекутирани 28 осъдени. Общо от 1976 г., когато в страната отново започна да се прилага най-тежкото наказание, до септември 2015 година са екзекутирани 1414 души. Изпълнението на смъртните присъди се извършва със смъртоносни инжекции.