Св.Валентин в Кавала

1
Добави коментар
teskogroup
teskogroup

Свети Валентин е празник, който се празнува на 14 февруари.На тази дата влюбените изразяват любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони сърчица. С тази екскурзия ви предлагаме съчетание между История и Романтика в град Кавала  с чудесен хотел в самия център на града, с възможност да се докоснете да легендарния остров Тасос с изключителна природа и спиращи дъха гледки.

 

 

 

 РОМАНТИЧЕН  УИКЕНД   В  КАВАЛА Дата: 13.02 -14.02.2016       / 2 дни  – 1 нощ. + 1 зак./ Цена : 139 лв./119 лв.  за записвания до 30.01.2016г. Нощувка в Кавала – хотел Есперия в центъра на града *Тръгване от Пловдив и София

 

 

 

Програма на пътуването

Първи ден: Тръгване от Пловдив 06:00 ч от Дом На културата, тръгване от София в 8:00 от стадион Васил Левски – Неа Перамос – Кавала. Пристигане  в Кавала. Настаняване в хотела. Панорамна пешеходна обиколка на Кавала – един от най-красивите градове на Егейско Море, по време на обиколката ще посетим църквата “Св. Петър и Павел”, Аквадукта, паметника и къщата на Мехмед Али, Имарета, църквата “Св. Богородица”, Крепостта, пристанището, кметството.  Свободно време за разглеждане на нощна Кавала и за вечеря в някоя от крайбрежните местни таверни. По желание на групата и срещу допълнително заплащане организираме и гръцка вечер с жива музика и много танци. Нощувка.

Втори ден: 8:00 Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или по желание  екскурзия до остров Тасос. Програма на екскурзията : Тръгваме от Кавала посока Керамоти, качване на ферибот до Тасос. Пристигаме в столицата на острова Лименас, където ще си направим пешеходна разходка, ще има възможност за шопинг или ранен обяд. След това ще отпътуваме с ферибот обратно към пристанището в Керамоти. След обяд отпътуване за Пловдив и София. Пристигане вечерта.

 

 

 

 

Полезна Информация:

Само на 350 км югоизточно от София в Северна Гърция се намира Кавала. Градчето е разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини. Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби – с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух. Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.н.е. и тогава се е наричал Неаполи. По-късно се прекръства на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка – Лада, в местността Филипи, на 17 км северозападно от града. Там и до днес могат да се видят останки от старо римско селище. Сред забележителностите на Кавала са крепостните стени, византийските останки и аквадуктът – мост от римско време. Основният поминък на тукашните хора си остава риболовът. Светлините на  отпътуващите вечер лодки са истинска атракция за гостите на курорта.

Тасос е гръцки остров в северната част на Егейско море, близо до брега на Източна Македония и Западна Тракия при устието на река Места. Главен и най-голям град е Тасос, често наричан и Лименас. Второто по големина селище е Лименария. Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 километра от континента. Той е най-северният остров на Тракийския залив, на малко разстояние от залива Керамоти. Наблюдаван от далече наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипсари с 1203 м надморска височина. Високите част на острова са покрити с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието — от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км. Легендата свързва името на острова с красивата Европа, отвлечена от Зевс и внука на цар Агинор, младия Тасос, който наред със синовете на Агинор бил изпратен да намери Европа, но след дългото търсене попаднал на изумрудения остров, с богата растителност, прекрасен климат и златни мини. Друго предание посочва Тасос като острова, на който живеели сирените, опитали се да отклонят Одисей от пътя му.

 

 

 

Информация за хотела Хотелът се казва Esperia 3*  http://www.esperiakavala.gr/ Намира се в самия център на града, в близост до пристанището и крайбрежния булевард, известен със своето гостоприемство и дългогодишен опит в сферата на обслужването, гарантира един комфортен и релаксиращ престой. 24 часа обслужване, безплатен wi fi, богата закуска.

  ПАКЕТНА ЦЕНА НА ТУРИСТ :

Hotel Esperia 3 * На турист в двойна стая Трети възрастен в стая Дете до 12 години настанено с двама възрастни Стандартна двойна или тройна стая 139лв./ 119 лв. -до 30.01.2016г. 105 лв. 105 лв.

 Цената включва : ·         Транспорт с лицензиран автобус за международни превози; ·         Eдна нощувка със закуска на богата блок маса; ·         Пешеходна обиколка на град Кавала; ·         Медицинска Застраховка Асистънс с покритие 2000 евро; ·         Екскурзоводско обслужване по време на цели престой. Цената не включва : ·         Лични разходи; ·         Гръцка вечер в таверна с жива музика и много танци 20 евро на човек, 10 евро за дете до 12 год. ·         Целодневна екзкурзия до остров Тасос с включени фериботни билети и пристанищни такси – 18 евро на човек, 10 евро за дете до 12 години; (осъществява се при минимум 25 туристи) ·         Доплащане за единична стая 40 лева.

 

 

8