Ето кои са най-страшните оръжия на Русия – затова всички се страхуват от тях!

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Реклама:

Кои са най-страшните руски оръжия, застрашаващи САЩ? Рейтингът беше направен от американски специалисти по руските стратегически ядрени сили и се появи под заглавието „Петте вида руски ядрени оръжия, от които на Запад трябва да се страхуват“

Кои са тези оръжия?

„Борей“ отделно, „Булава“ отделно. На първо място американските експерти са поставили руските атомни стратегически подводници от типа „Борей“, проект 955, които имат на въоръжение 16 балистични ракети и са основата на руската боеспособност при ядреното възпиране.

На второ място в този списък е междуконтиненталната балистична ракета с морско базиране Р-30 „Булава-30“, с които са въоръжени подводниците „Борей“. Това оръжие може да поразява цели на далечина 11 000 км, като всяка „Булава“ носи по 10 ядрени бойни глави.

 

На трето място в ракетния рейтинг са многоцелевите атомни подводници от клас „Ясен“ – проект 885, въоръжени с противокорабни крилати ракети.

 

На четвърто място американците са поставили руското тактическо ядрено оръжие, което не попада в Договора за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения – СНВ 3.

 

На пето място западните експерти са поставили твърдогоривните междуконтинентални балистични ракети с мобилно и шахтено базиране с разделяща се бойна част РС-24 – „Ярс“, които могат да носят до четири бойни глави с индивидуално насочване.

 

Споменава се и новата супертежка руска ракета с шахтено базиране „Сармат“, която ще замени досегашните супертежки „Воевода“, известни още като „Сатана“.

 

Предполага се, че „Сармат“ ще бъде течногоривна и ще може да носи 10 бойни блока с обхват 121 000 км. Ще бъдат дислоцирани в Домбаровский – в Оренбургска област, и в Ужур – в Красноярския край.

 

Със средства за преодоляване на американската ПРО разполагат всички руски стратегически ракети – както морските така и наземните, в това число и оперативно-тактическият комплекс „Искандер-М“.

 

Едновременно със споменатия анализ се появи и друг със списък на руските въоръжения, от които трябва да се страхува Пентагонът. Оказва се, че той е доста по-дълъг.

И така, сред опасните руски оръжия е многоцелевият изтребител Су-35, атомната подводница „Амур“, основният нов танк Т-90С, свръхзвуковата противокорабна ракета П-800 „Оникс“, на чиято база беше създадена и индийската многоцелева крилата ракета „Брамос“, използвана срещу надводни и брегови цели, както от кораби, така и от подводници, а в перспектива и от самолети.

 

Танковете Т-90 са много по-евтини от западните танкове „Леопард-2“ и „Абрамс“. Танкът има съвременна система за управление на огъня и ефективни системи за защита. Оръдието му с калибър 125 мм се зарежда автоматически. Може да стреля с традиционни снаряди – бронебойни, осколочно-фугасни и кумулативни, както и с реактивни ракети „Рефлекс“.

 

В момента руските танкостроители създават не просто нов танк, който ще бъде по-добър от Т-90, но и най-добрата гъсенична платформа „Армата“. На нейна база ще се появи самият танк с мощен двигател, бронирана капсула за екипажа, нова система за управление на огъня, система за връзка и навигация, прицелно-изчислителен комплекс, бордова информационна управляваща система и други системи за подсигуряване на огъня. „Армата“ засега е секретен проект и вероятно ще се появи при подготовката на юбилейния парад за 70-ата годишнина от победата на полигона в Алабино.

 

Сред очакваните нови руски оръжия е Су-35, който представлява модернизирана версия на съветския Су-27, въпреки че това не е съвсем точно. От Су-27 новият самолет взе планера в силно усъвършенстван вид. Соплата на неговите двигатели имат способността да променят своята рисунка, да се отклоняват нагоре-надолу или наляво-надясно и да извършват чудеса на въздушната акробатика, което не може да прави нито един американски изтребител. Су-35 е много бърз, може да се издига на големи височини и има огромно бойно натоварване, т.е. съчетава разширени възможности за прехващане на високи цели с мълниеносна скорост и уникални двигатели с повишена тяга.

 

Свърхзвуковата крилата противокорабна ракета П-800 „Оникс“ е уникална с начина си на действие. След като попадне във водната следа на фрегатата или самолетоносача, тя няма да го изостави докато не нанесе удар в най-незащитено място.

На въоръжение са още свръхзвуковите противокорабни ракети „Москит“ и „Гранит“, от които западните кораби нямат никаква защита.

 

 

 

 

Ето кои са най-страшните оръжия на Русия – затова всички се страхуват от тях! 5.00/5 (100.00%) 1 глас[а]