Никога повече няма да търкате тоалетната | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

CONSUMER ELECTRONICS SHOW
Никога повече няма да търкате тоалетната
Умна тоалетна чиния с асансьорен капак, подгряваща седалка и автоматично почистване представи японската фирма Toto, но ще ви струва $10 000

09 Януари 2016 10:11
0

принтирай

|

текст

Японска фирма за тоалетни изпълни и този бранш с интелигентно съдържание, създавайки първата в света напълно автоватизирана умна тоалетна чиния. 

Високотехнологична „интелигентна” тоалетна, която вдига капака си щом усети приближаване, затваря се при излизане и се самопочиства беше представена на технологичното изложение CES в Лас Вегас тази седмица. Няма нужда да се притеснявате и от допира на студената седалка, защото тя затопли седалката, а също така измива и изсушава седналия на нея.

Тоалетните „Neorest” все още са в процес на разработка, но над 40 милиона ранни модели на цена близо 10 000 долара всяка вече са продадени от производителя „Toto” в Япония.

Демонстрираният на изложението е новият модел на „Неорест”, с който компанията ще влезе на европейския и американския пазар.

 

 

Самопочистването става чрез комбинация от впръскване на дезинфектант и гланциране с цирконий и титаниев диоксид. „След пускането на водата се впръсква електролизирана вода”, обясни говорителят на „Тото” Ленора Кампос, цитирана от Би Би Си.

Патентованият процес убива всички бактерии и излъсква вътрешността на тоалетната. От компанията твърдят, че благодарение на него на ползвателя няма да се налага да я чисти повече от веднъж годишно.

Ако сте смятали, че само за всеки елемент в дома ви, че може да се направи „интелигентна“ е била, Помислете пак. Японски тоалетна производителят е създадена с напълно автоматизирани самопочистващ smart тоалетна.