400 мирни граждани са отвлечени от „Ислямска държава“ | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

СИРИЯ
400 мирни граждани са отвлечени от „Ислямска държава“
След превземането на квартал „Ал Багилия“ джихадистите извършили масово клане на над 280 души, участвали в съпротивата на страната на сирийската армия

17 Януари 2016 13:34
0

принтирай

|

текст

Бойци на организацията Ислямска държава отвлякоха 400 мирни жители в района на град Деир ал-Езор в Сирия, предадоха АФП и Ройтерс, като се позовават на информация от Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

Екстремистите от „Ислямска държава“ са убили 280 души при сблъсъците в предградията на североизточния сирийски град Дейр ал-Зор, съобщава информационната агенция Sputnik, като се позовава на разкази от свидетели.„Членовете на „Ислямска държава“ днес извършиха ужасяващо клане в предградието Ал Багилия на Дейр ал-Зор. Жертвите са 280 души, включително жени, деца и възрастни хора. Причината – сътрудничество със сирийската армия“, разказва очевидец. 

По данни на местни източници радикалната групировка продължава със зверствата, „избивайки цели семейства“.Агенция Сана предаде, че убитите са поне 300. 

Междувременно въздушните удари срещу фактическата столица на „Ислямска държава“ Ракка в събота са убили 40 цивилни, включително и деца, предаде AFP, позовавайки се на Сирийската обсерватория за правата на човека.
Базираната във Великобритания организация съобщи, че не е ясно дали ударите са били нанесени от режима на президента Башар Асад или от руски изтребители. Съобщава се, че сред жертвите е имало осем деца.