Прахът на Дейвид Боуи е погребан на тайно място | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Прахът на ,рок-иконата Дейвид Боуи е положен на тайно място, което е известно само на неговите най-близки роднини – съобщава в. „Sunday Mirror“. 

Мястото е известно само на членовете на семейството на Боуи – вдовицата Иман, синът му Дънкан Джоунс и дъщеря му Александрия „Лекси“ Зара Джоунс , които ще го запазят в тайна до края на дните си, посочва изданието. Самият Дейвид Боуи в завещанието е пожелал това, тъй като той не искал мястото на вечния му покой да се превръща в храм за поклонения на фенове.

Предполага се, че мястото е някъде, където звездата се е чувствала най-добре и му е придавала особено значение. Но може само да се гадае къде е това място. Това ще създаде допълнителна интрига сред феновете, така както стана с Фреди Меркюри, чиито гроб също не е известен официално. Той почина през 1991 и феновете все още не знаят къде е положен праха му. 

 

„Подобно на своя приятел Фреди Меркюри, Дейвид реши, че не иска паметник или гроб с надгробен камък. Иска да го помнят само за онова, което е постигнал приживе, а не с посмъртен мемориал“ – коментира за вестника източник, близък до семейството.
 

 

 

 

Съзведие в чест на Дейви Боуи

 

  

 

Астрономи от белгийската обсерватория MIRA (MIRA Public Observatory) с участието на радиостанция от Брюксел решиха да назоват съзвездие в чест на Дейвид Боуи, съобщава сп. „Ролинг Стоун“.Съзвездието се състои от седем звезди. Ако бъдат съединени, получава се знаменитото изображение на мълния от албума на Боуи „Аладин Сейн“ (1973).Това не е единственият „космически“ проект в чест на Боуи. Приложение на Гугъл Скай позволява на феновете му да създават на специална страница собствени посвещения на любимия музикант в рамките на това съзвездие. Всяко съобщение усилва яркостта на он лайн изображението на съзвездието. 

  

 

 

 

 

Семейството съобщи, че ще бъде организирана скромна частна траурна церемония за последно сбогом с Дейви Боуи, но не е ясно нито мястото, нито времето за нейното провеждане. В същото съобщение се казва, че близките молят за разбиране и биха искал в този момент да бъде уважено тяхното право на скръб и лични емоции.

Междувременно източник от мениджмънта на Боуи съобщи, че легендарният изпълнител е оставил след себе си богата колекция от неиздадени произведения, които ще се появяват периодично в продължение на поне още десет години. Тони Висконти, който от доста години е негов продуцент обясни, че Боуи през последните месеци е работил усилено върху наследството, което ще остави – особено след като през ноември е научил, че му остава съвсем малко живот. „Имаше дни, в които той изобщо не можеше да дойде до студиото. Но когато дойдеше, изобщо не личеше, че той е на крачка от смъртта – работеше така, както всички очакваха от него“. 

Дейвид Боуи през последните години концентрирал живота си в много тясно пространство в Ню Йорк, ограничено в квартала, в който живееше. Той използвал студиото Magic Shop, което се намира на 10 минути пеша от дома му и където е записан и последния албум Blackstar. Освен това е продуцирал своята пиеса в театъра, намиращ се също непосредствено да жилището му.

.

Боуи иска да бъде запомнен с онова, което е създал през живота си, а не със своя мемориал, гроб или паметна плоча
–––––––––––––

Отбелязва се също така, че всички концерти, паметни вечери и други прояви в памет на звездата са великолепен подарък в негова чест, но нито една от тези поряви не е официална и не би могла да се афишира като официално събитие.

Тези уточнения се правят  по повод концерта в памет на Дейвид Боуи, който ще се състои на 31 март на сцената в Карнеги Хол в Ню Йорк. Билетите за него бяха разпродадени за минути, след като бяха пуснати в продажба. Главният организатор на концерта Майкъл Дорф съобщи, че зрители на концерта ще бъдат 2 800 души. В момента да се намери официално билет е невъзможно.

Нито един концерт, паметна вечер или мероприятие в памет на Дейвид Боуи не са организирани официално от неговия мениджмънт
–––––––––––––

На черно билетите, които средно струваха около $100 долара, се предлагат на цени от $2000 до $3000. По-рано се планираше, че в Карнеги Хол ще изнесе концерт самият Боуи. В него щяха да вземат участие и негови приятели и колеги – групата „Руутс“, актрисата Синди Лоупър и др. Внезапната смърт на певеца промени тези планове.