Това е съзвездието на Дейвид Боуи | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

IN MEMORIAM
Това е съзвездието на Дейвид Боуи
Съзвездието се състои от седем звезди, намиращи се близо до Марс и е било регистрирано точно в момента на смъртта на Дейвид Боуи.

18 Януари 2016 13:13
0

принтирай

|

текст

Астрономи от белгийската обсерватория MIRA (MIRA Public Observatory) с участието на радиостанция от Брюксел решиха да назоват съзвездие в чест на починалия на 10 януари легендарен музикант Дейвид Боуи, съобщи сп. „Ролинг Стоун“.

Съзвездието се състои от седем звезди, намиращи се близо до Марс и е било регистирано точно в момента на смъртта на Дейвид Боуи. 

. Ако бъдат съединени, получава се знаменитото изображение на мълния от албума на Боуи „Аладин Сейн“ (1973).

 

„Не беше никак лесно да определим подходящите звезди“ – коментира Филип Моле от MIRA Public Observatory.

„Studio Brussels се обърна към нас с молба да предоставим на Боуи уникално място в Галактиката. След като анализирахме всичките посланията от неговите космически албуми, избрахме тези седем звезди – Sigma Librae, Spica, Alpha Virginis, Zeta Centauri, SAA 204 132 и Beta Sigma Octantis Trianguli Australis“ 

Това не е единственият „космически“ проект в чест на Боуи. Приложение на Гугъл Скай позволява на феновете му да създават на специална страница собствени посвещения на любимия музикант в рамките на това съзвездие. Всяко съобщение усилва яркостта на онлайн изображението на съзвездието.