Дон Маклийн арестуван за домашно насилие | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

РЕЗИЛ
Дон Маклийн арестуван за домашно насилие
Авторът и изпълнител на хита American Pie е задържан за посегателство над жена му Патриша

19 Януари 2016 02:49
0

принтирай

|

текст

Авторът и изпълнител на песента „American Pie“ Дон Маклийн бе арестуван за домашно насилие в дома си в Мейн, съобщиха американски медии.

70-годишният мъж бе арестуван в Камдън и изпратен в затвора на окръг Нокс в Рокланд, съобщи началникът на местната полиция по тв Фокс411. Той уточни, че задържаният е освободен под гаранция срещу $10 000.

Няма повече данни за инцидента, предизвикал ареста на певеца.

Известно е, че Маклийн и съпругата му Патриша имат две деца. През 2013 той бе задържан и глобен с $400 за шофиране с превишена скорост в зона, където има ограничение за каране с 30 км/ч.

Специализирания сайт за шоубизнес TMZ уточни, че певецът ще трябва да се яви пред съда на 22 февруари. 

Миналата година Christie’s продаде на търг  в Ню Йорк за $1.2 млн. първоначалната работна версия на ръкописа на класиката на американската поп музика „American Pie“. Тогава Маклийн обясни, че иска да направи публичен ръкописа, за да може хората да разберат истинското значение на неговата песен, която е номер едно в САЩ през 1972 г.  

В думите „The day the music died“ /Денят, в който музиката умря/ той обяснява, че говори за смъртта на Бъди Холи, Ричи Валънс и Биг Бупър, който загинаха в самолетна катастрофа с малък самолет на път за концерт на 3 февруари 1959 г.