Проф. Михаил Константинов: Време е да видим жена президент

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: bTV

Мисля, че е време да видим жена президент. Шансовете на Маргарита Попова са малки. Това заяви пред bTV математикът проф. Михаил Константинов. Що се отнася до една евентуална кандидатура на Йорданка Фандъкова, той коментира, че ще бъде неприятно, защото ще трябва тя да напусне кметския пост и пак да се правят избори.

 

„Стига с тези избори!”, отсече той. Въпреки това не изключи през есента в страната да има вот 2 в 1.

 

„Струва ми се глупаво да има президентски и парламентарни избори. Интуитивно чувствам, че това не е правило. Правителството има достатъчно подкрепа в парламента”, каза още проф. Михаил Константинов.

 

Според него Росен Плевнелиев има нулеви шансове за нов мандат. „Единствените му шансове са, ако се разбере с ГЕРБ. И двете страни не са казали, че тази опция е невъзможна”, посочи той.

 

Проф. Михаил Константинов коментира и вчерашния отчет на държавния глава. Той смята, че Плевнелиев е направил една грешка – че се е позиционирал като ястрб, и така е предизвикал съпротивата на голяма част от българите.

 

Политологът Димитър Димитров прогнозира оспорвана борба на президентския вот. По думите му ГЕРБ е доминираща партия. „При предните избори през месец юни още нямаше кандидатура. Имаме още няколко месеца да спекулираме”.

 

„Със сигурност Плевнелиев би бил най-добрата кандидатура на ГЕРБ и Реформаторския блок”, каза още Димитров и добави, че вчера вицепрезидентът Маргарита Попова се е опитала да направи самостоятелна заявка за президентското кресло.