Новата флористика – композиция от цветя, семена и плодове

1
Добави коментар
Tribal88

Разбира се, първото използване на плодовете е за кулинарни цели. Нека да разгледаме въпроса по-широко.
Интересните форми и разнообразното оцветяване на плодовете ни дават голямо естетическо удоволствие.
Така че, защо да не се възползваме от това и да създадем една необичайна композиция, като съберем заедно различните плодове, корени, ядки и растения заедно с подходящи цветя.

Узрелите зеленчуци символизират реколтата, плодородието и богатството. Подредени заедно и перфектно комбинирани с груби текстури, като зебло, дърво, корени на растения, те са чудесна композиция. Големите зеленчуци като тиквата или други като нея, могат да се използват, след като са издълбани отвътре и в тях се постави подложка от пиафлора, в която бъдат подредени растенията на букета.

Една от съвременните техники във флористиката е резбарството върху зеленчуците и плодовете. За целта с остър нож се оформят различни фигури и дизайн върху тях. Те също могат да бъдат разрязани на отделни части, които подредени, нанизани, или съчетани с други материали, да предадат ново съдържание на създадената цветова композиция. Представете си малки червени чушки в есенния букет – не създават ли те изгарящата “пикантност”?

Използването на плодовете в цветните композиции е все по-популярно. По време на празниците и най-вече по Коледа умело се съчетават плодове, иглолистни растения и свежи цветя. Още повече,че плодовете са чудесен материал и могат да бъдат използвани под формата на изрезки. Подходящите за тази цел са портокалите, лимоните, наровете. Не се използват за аранжирането на цветя плодове, които потъмняват след срязването – като например ябълката.

Любителите на екзотиката могат да използват материали от различните географски райони. Например, съчетаването на манго и златни житни класове, ще бъде авангардно и няма да остане незабелязано.

Голямото разнообразие от размер, цвят и текстура на различните плодове дава възможност за разнообразното им комбиниране със свежи цветя. Много от тях запазват своя декоративен ефект за дълго време (например, боровинките и калината), което също е важно. В сезонната икебана черешите, ягодите, къпините, касисът, гроздето и други плодове перфектно се допълват с цъфтящите есенни цветя. Представете си един елегантен букет с деликатни бели рози, или “восъчни” орхидеи и в допълнение към тях – красиви плодове от малини, или ягоди.

Семената на растенията също така са успешно използвани в композициите с цветя. Подобно на зрелите плодове, те също символизират реколтата и плодородието. Със своето различие по цвят, форма, размер и структура, семената са широко използвани, залепвайки ги към кутии за цветя и подаръци, или прибавени към колажи, с участието на цветя и растения.

Любимите на цветарите са слънчогледа, тиквата, невена, бобовите растения, акацията, кестена и различните билки. Оригинално изглеждат и различните растителни шушулки.

При създаването на цветни композиции е от голямо значение как и къде ще бъдат поставени цветята. За плодовете и цветните състави с тях са подходящи традиционните изделия от ракита: чинии, подноси, кошници, опаковки от брезова кора. Напоследък е модерно цветята да са композирани с плодове и поставени в неглазирани керамични съдове, с естествена грапавост и неравномерно оцветяване. Интересни резултати могат да бъдат постигнати чрез използването на съдове с необичайни форми, като плоски коритца, кухи обеми, и така нататък. Металните чинии, благодарение на богатството си от нюанси, форми, както и разнообразието от текстури – гладка, огледална, или гравирана са също добър избор съда за цветята в цветовата композиция.

Ако нямате подходящ съд, можете да прикрепите всичко в композицията с връв, канап или оплетена трева. Основното нещо – не забравяйте, че поставката за цветята не трябва да отклонява вниманието от основния букет.

За хората с въображение няма нищо невъзможно. Използвайте най-неочакваните материали и можете да постигнете зашеметяващ ефект при създаването на красива композиция от цветя. Ако нямате възможност за това, поръчайте онлайн желаните цветя, букети и цветни композиции при нас. Резултатът няма да ви разочарова.

Посетете и нашия онлайн магазин на адрес http://e-cvete.com

 

Like this:

Like Loading…

Related

Tags: доставка на цветя, доставка на цветя бургас, доставка на цветя в София, доставка на цветя софия