Опра Уинфри спечели $12.8 млн. с един туит | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ТАКА СЕ ПРАВИ БИЗНЕС
Опра Уинфри спечели $12.8 млн. с един туит
Само с един туит от 66 знака и едно 30 секундно видео ТВ-звезда и медийна милиардерка си заработи $12 млн. само за един час.

27 Януари 2016 23:10
0

принтирай

|

текст

Опри Уинфри обича хляб.

Тя знае също така как да прави пари от това, което обича.

Само с един туит от 66 знака и едно 30 секундно видео ТВ — звезда и медийна милиардерка си заработи $12 млн. само за един час.

Най-богатата медийна звезда и най-голям индивидуален акционер в компанията за отслабване Weight Watchers International Inc.  пусна вчера в 00.09 ч. видео в Twitter. което казва, как е отслабнала с 12 кг, следвайки диетата на Weight Watchers за здравословно хранене като всеки ден си хапвала доволно от любимия хляб.

Яжте хляб. Отслабвайте. Каквоооо? – написа Опра и тези думички, с които тя разказва как е яде хляб и въпреки това изгаря калории заработи $12 млн.

 

Преди да пусне туита, който бе придружен с хаштага #ComeJoinMe  и с линк към сайта на Weight Watchers (WTW), акциите на нюйоркската компания се продаваха на фондовата борса по$11.35. В края на сесията тяхната цена скочи на $13.29 на акция. 

„За мен това е радост. Обичам хляб! Обичам хляб! Но вече мога да контролирам това. Ям хляб всеки ден. Това е геният на програмата. И отслабнах с 12 кг! 

 

Eat bread. Lose weight. Whaaatttt? #ComeJoinMe https://t.co/jUgpk9ToXY https://t.co/xtnB53EwSf
— Oprah Winfrey (@Oprah) January 26, 2016

 

Опра приетежава 6.4 млн. акции в компанията, което прави дял от 10 процента и с това стана най-големият индивидуален акционер, член на борда на директорите от октомври 2015.

От вчерашния скок в цената на акциите  с 20 процента тя спечели точно $12.5 млн. или това прави по $3 млн. на час.

Във видеото Опра казва, че „обича хляба“ и че сега просто знае как „да контролира“ тази своя любов.

Тя казва: „Не си забранявам хлаб всеки ден…Отслабнах с 12 кг и при това всеки ден си ям хлаб“.

Веднага и други „любители на хляба“ и отговориха с туити и споделиха своята позитивна оценка на думите й.

 

@Oprah pic.twitter.com/iRUssB80vy
— Nikstrade (@Nikstrade) January 26, 2016

 

Преди Опра да купи 10 процента от Weight Watchers за $43 млн., компанията се огъваше под бремето на дълг от $2 млрд. , но само новината, че една от най-влиятелните жени на Америка е част от борда на директорите веднага вдигна цената на акциите със 100 процента през октомври 2015. По онова време цената на акцията е $6.78 – сериозен срив от кулминацията от 2011, когато цената скача до $80 за акция.

В края на декември м.г. акците скочиха отново, веднага след като ТВ-звезда се появи в шоуто на Елън де Дженерис и обясни как е отслабнала с 7 кг, само като използва точковата система за калкулиране на калорийте. 

„Пазарната цена на компанията скочи с почти $150 млн. само заради този един единствен тут – малко повече от $5.6 млн. за всеки киломграм, с който отслабнала Опра“ – коментира CNN Money. 

 

@Oprah „bread every day“ Congrats Oprah, keep inspiring!!
— Celeste J Marek (@CelesteJMarek) January 26, 2016

 

Опра Уинфри стана говорител и така да се каже лице на компанията миналия октомври. Когато стана част от  Weight Watchers тя сподели:

„Weight Watchers ми даде инструментити, с които да започна промяната и да започна да отслабвам – нещо, за което всички ние мечтаем. До кава степен повярвах в компанията, че реших да инвестирам в нея и да стана партньор в нейната еволюция“.

Преди Опра говорителите на компанията са били зведни като Джесика Симпсън, Дженфър Хъдзън и Сара Фъргюсън.