Взрив пред аптека „Марешки“ в Бургас | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Бомба е избухнала пред аптека от веригата на бизнесмена Веселин Марешки в Бургас. Сигналът за експлозията е подаден около 3.30 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Взривното устройство е избухнало пред аптеката, разположена в партерното помещение в бл. 55 на комплекс „Славейков”.

Установено е, че няма пострадали, но са нанесени материални щети по охранителната щора и остъклението на аптеката, апартамента над търговския обект (счупени са стъклата на остъкления балкон) и по предното стъкло на един лек автомобил, паркиран в близост.

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието, като предстои извършването на повторен оглед от служители на Специализирания отряд за борба с тероризма, които да установят вида и големината на взрива.

Взривното усторйство е унищожило стъклената витрина, ролетните щори и остъкления балкон над аптеката
–––––––––––––––-

Към момента работим по различни версии – каза пред журналисти старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД МВР – Бургас. Към момента извършваме обстоятелствен оглед, след първия такъв. Тепърва ще се установяват подробности за взрива. След приключване на огледа ще бъдат назначени необходимите експертизи и те ще дадат отговори на някои въпроси“, заяви ст. комисар Калоянов.

Работата по случая продължава.

На въпрос дали взрива може да е свързан с бизнеса му, Веселин Марешки отговори: „Надявам се, че не е насочено срещу нас и не виждам причина да е. Ние сме от 25 години в този бранш, в него няма престъпници, поне се надявам“.

Той каза, че не вярва инцидентът да е свързан и с бизнеса му с горива, защото в такъв случай трябвало да взривят бензиностанция, не аптека.

Марешки припомни, че преди години е имало взрив пред поликлиника, където има негов обект, но така и не е станало ясно дали той е бил целта, защото на мястото има много други обекти.