Най-добрите Street Style визии – Седмица на модата в Берлин

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Седмицата на модата в Берлин винаги е предвещавала Голямата четворка – Милано, Париж, Лондон и Ню Йорк! Мнозина обаче биха казали, че германската столица надминава по много компоненти останалите известни европейски градове, прочути като модни дестинации с традиции. Берлин е сравнително млад град за световната мода, но именно това е и най-привлекателното нещо в него! Известна с това, че показва колекциите на независими и страшно талантливи дизайнери, модната седмица в Берлин е смятана за едно от най-дългоочакваните събития в годината.

Организирана от Mercedes Benz, тя не остава извън полезрението на някои от най-големите модни издания, сред които и VOUGUE и талантливия фотограф Søren Jepsen. Причината е самото усещане, което града оставя. Той е едно невероятно съчетание на традиции и разнообразие. Само в рамките на пет дни имаме възможност да видим изумителните колекции на най-амбициозните северни дизайнери, както и тоалетите на любимите си германски и скандинавски блогъри. Цветовете, стиловете, хората – всичко е толкова невероятно вълнуващо и разнолико. Да не забравяме да дадем допълнителни точки и на страхотната локация! Изградени в самото сърце на града, от източната страна на Бранденбургската врата, бляскавите сцени, приютяващи най-актуалните колекции за пролет-лято 2016 година, са средище на вдъхновение и живот.

Що се отнася до стрийт стила, той за поредна година не ни разочарова. Предвид сезона, ставаме свидетели основно на разнообразното и много актуално напластяване на материи, форми и дължини, от което черпим идеи за собствените си тоалети. В повечето случаи палтото е основен акцент на визията и се допълва от интересни шалове, шапки и ръкавици. Влиянието на винтидж тенденцията от 70-те години определено доминира визиите на най-изявените фешънисти в Берлин и ни дава идея за това какво може би ще видим като основен тренд и през следващите модни седмици.

Автор: Преслава Цачева Снимки: Søren Jepsen, VOGUE