Джим Морисън е жив, сега клошар в Ню Йорк | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Потребител на You Tube с името Brokkenstar и твърди, че истинското му име е Ричард, качи в световната видео мрежа серия от седем клипа, с които претендира, че е открил легендарния фронтмен на The Doors жива и здрав, живеещ като бездомник в Ню Йорк.

В тези клипове бездомникът рецитира стихове, пее песни и дори танцува – точно като вокалиста на скандалната рок-група от 60-те.

 

 

Джим Морисън почина на 3 юли 1971 в апартамент си в Ла Маре, Париж на 27-годишна възраст – след инфаркт, предизвикан от злоупотреба с наркотици и алкохол.

„Лошото момче на рока“, който днес би бил на 71 години, десетилетия след смъртта си продължава да разпалва различни конспиративни теории и периодично се появяват спекулации за това, че е фалшифицирал смъртта си, за да се спаси от славата и да продължи живота си като обикновен човек. И постоянно се появяват „доказателства“, че е жив и живее – веднъж в Орегон  на Бахамите или в Париж. 

Brokkenstar е посветил последните 7 години от живота си периодично да прави видео записи на човек, когото среща през юни 2009 и който тогава му казал, че изобщо не знае кой е Джим Морисън и не го интересува. Но за него той „без съмнение“ е Джим Морисън. 

Всеки един от седемте видеоклипа е допълнен с историята на снимките и какво точно се е случило. След това той анализирал заснетия материал и търсел прилики между неговия идол отпреди 50 години и сегашния си познат.
 

 

„За мнозина тези кадри са доказателство, че Джим Морисън не е мъртъв“ – казва  Brokkenstar

Коментарите към спекулативните кадри са най-различни.

Josh Hicks казва: „Последните стихове се леят точно като песен на Doors“.

„И не само това: не можеш да скриеш гласа си, макар Джим да звучи доста остарял. Но само той може да напише такива стихове“.

Erin Fowler пише: „Аз също разпознавам този глас“.

Maria споделя: „Искам да кажа „благодаря“ на Brokkenstar, че прави тези видеоклипове, те наистина ми дават надежда, че Джим е жив“.
 

Други също споделят, че се надяват и вярват Джим наистина да е жив. Но това със сигурност не е той.

Professor Chaos: „Това не е Джим. Това е някакъв самозванец“.

Tam казва: „Ти нещо ни баламосваш“. Джим е по-стар, пък и този изобщо не ми прилича на него“.

Larry Carpenter добавя: „Няма значение, дали това е Джим или не. Страхотно е, че пресъздава една мистерия. Джим няма да има нищо против. Сигурен съм“.

 

 

През 2011 бившият барабанист на The Doors, Джон Денсмор опроверга всички конспиративни теории и каза, че те са се появили, защото никой не е видял Джим мъртъв, тъй като на погребението ковчегът е бил затворен. „Джим беше луд и е напълно в неговия стил да симулира смъртта си. Но аз го наблюдавах как става алкохолик пред очите ми. Съжалявам!

Жив или мъртъв, Джим Морисън продължава да буните духовете и да прави новини 45 години след смъртта си.

Вчера щатските власти във Флорида отхвърлиха предложение на местен политик, който настоявал тленните останки на Джим Морисън да бъдат преместени от гробището Пер Лашез в Париж и погребани в Спейс Коуст, Флорида. 

В началото на месеца заместник-председателя на италианския Сенат Маурицио Гаспари стана за смях, след като си призна, че няма представа кой е Джим Морисън. Гаспари постнал в Twitter снимка на Джим Морисън като балкански престъпник с името Горан Хаджич, който тероризирал Италия, без правосъдието да може да се справи с него.

 

Маурицио Гаспари и снимката с Джим Морисън като набеден „балкански престъпник“, който извършил на 50 грабежи в Италия и никой не го хваща
––––––––––

Снимката му била изпратена от зевзеци от Facebook група, която се подиграва с интелектуалните способности на политиците и ги забърква в такива конфузни ситуации. За да се оправдае Гаспари казал: „Не знам кой е Джим Морисън и Doors. Аз съм политик и за мен е важно да познавам кой е Джовани Джолити (най-дълго управлявалият италиански премиер (1892 – 1921) и Бенедето Кросе (философ с леви убеждения).