Дейвид Боуи завещава на Иман $50 млн. | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

 

Британският певец Дейвид Боуи, който почина в началото на януари, е поискал в завещанието си прахът му да бъде разпръснат в съответствие с будистките ритуали на индонезийския остров Бали, съобщава „Ню Йорк пост“, като цитира завещанието на звездата, депозирано в съд в Манхатън.

“Искам моите тленни останки да бъдат пренесени на остров бали и да бъдат кремирани според будистките ритуали“ – написал Боуи в завещанието си. „Ако това не е възможно, то тогава бих искал моето тленно тяло да бъде кремирано в САЩ и прахът ми да бъде пренесен и разпръснат над Бали“ – пише още в 25-страничния документ, който звездата е подписал на 25 август 2004 г.

Дейвид Боуи, който почина от рак на 10 януари, е бил кремиран на 12 януари в Ню Джърси. Два дни след смъртта му излезе последният албум на изпълнителя Blackstar

Боуи е завещал цялото състояние на музиканта, оценено на $100 млн., да бъде поделено между съпругата му Иман, двете му деца Дънкан и Лекси,  бавачката на дъщеря му Марион, личната му асистентка Корин и мистериозна компания, наречена Opossum Inc.

Иман получава половината от богатството, както и техния апартамент на ул. „Лафайет“ в  Манхатън. То тя няма да се разпорежда сама с тези пари – това ще става с помощта на двамата адвокати на Боуи – Уилям Зисблат в Ню Йорк и Патрик „Пади“ Графтън Грийн в Лондон. Те ще отпускат на Иман определена сума пари четири пъти в годината от специален наследствен фонд.

Ако поиска допълнителни суми „за здравословни проблеми, образование или ремонти“, тя ще трябва да се обърне със специална молба към адвокатите.

На сина си Дънкан Джоунз (44), режисьор от Ел Ей, чиято майка е легендарната Анджела „Енджи“ Барнет (увековечена от песента „Енджи“ на Rolling Stones),  Боуи оставя $25 млн.

Дъщерята Лекси (15) обаче ще трябва да почака, докато навърши 25 години, за да може да ползва своето наследство също от €25 млн. Лекси получава също така лятната резиденция на Боуи в планината Литъл Тонши, щат Ню Йорк, но отново ще я ползва след като навърши 25.

Боуи оставя $1 млн. на своите домашни прислужници.
$1 млн. ще получи швейцарката Марион Скене – бившата бавачка на Дънкан.

Личната асистентка на звездата Корин Коко Шуоб, която той е определил да стане настойник на дъщеря му, ако нещо се случи с майка й преди Лекси да навърши 18 г., получава $2 млн.  Допълнение към завещанието оставя също така акциите на Боуи в компания с името Opossum Inc. Името на тази компания изплува сега за първи път и не е ясно с какво се занимава.

Адвокатите на покойния също не са пожелали да разкрият какъв е предметът й на дейност. Предполага се, че тя е създадена, за да  бъдат отклонявани средства, за да бъдат намалени данъците от артистичната му дейност.  Вероятно чрез тази фирма са били извършвани покупко-продажбите на недвижимите имоти на звездата, тя също така е управлявала и акциите и облигациите на Дейвид Боуи, след като той превърна името си в запазена марка и я предложи на борсата