ПОВЕЧЕ ЗА ТИНКТУРА БИСТЪР УМ

1
Добави коментар
pisnaami
pisnaami

Тинктура Бистър ум е предназначена да стимулира мозъчната дейност и да облекчи симдрома „уморен мозък“, доставяйки на тялото нужните микроелементи и минерали, съдържащи се в билките, от които е изготвена.

ТИНКТУРА БИСТЪР УМ

Мозъкът е един от най-важните органи в човешкото тяло. Той е отговорен за функционирането на всички органи и системи в него. Мозъкът също като нервната система се състои от мрежа от клетки, наречени неврони. Всеки неврон може да образува десетки хиляди връзки с други неврони. Така се създава огромна мрежа с богата информация от знания и чувства. При научаване на нови неща се изграждат нови връзки, които променят мозъчната мрежа. Както хормоните носят информация в тялото, така и химикалите (невротрансмитерите) носят информация в мозъка. Мозъкът и невротрансмитерите са образувани от хранителни вещества. На практика това, което ядем и пием, пряко въздейства върху начина на функциониране на нашия мозък. Антинутриентите, сред които цигари, захар, рафинирани храни, продължителният стрес, липсата на време за отмора, влошеният сън и постоянното умствено пренатоварване нарушават мозъчните функции, влошават способността за запомняне, понижават интелекта, предизвикват агресия, тревожност, хиперактивност и изтощение. Невротрансмитерите са изградени от протеини. За да сме здрави, мотивирани и щастливи, трябва да приемаме повече протеини. Но без витамини, минерали и микроелементи, на практика е невъзможно превръщането на протеините в невротрансмитери и мазнините в мозъчни клетки. Оптималният прием на фитонутриенти значително ускорява мисълта, засилва концентрацията и дори повишава коефициента на интелигентност. Тинктура Бистър ум е богата на фитонутриенти и действа изключително благотворно както върху мозъчните тъкани и клетки, така и върху цялото ни тяло.
В състава на тинктурата влизат билки като родиола, гинко билоба, градински чай, роза дамасцена и женшен.
Родиолата е силен стимулатор на паметта и концентрацията. Значително подобрява мозъчната активност, намалява умствената умора, подобрява съня и мотивацията за работа.
Гинко Билобата е мощен активатор на паметта. Повлиява положително старческа деменция, Алцхаймер, шум в ушите, световъртеж, главоболие, сърдечна аритмия. Премахва умората, апатията и депресивните състояния.
Градинският чай има доказано антисептично и противовъзпалително действие. Активно стимулира кръвообръщението и разширява кръвоносните съдове с което подпомага добрата памет дори и в напреднала възраст.
Роза Дамасцена е целебен тоник за организма. Действа антидепресивно, ароматерапевтично, балансира енергийно тялото и активизита обменните процеси включително и на клетъчно ниво.
Женшенът е сред най-мощните катализатори на паметта. Засилва мозъчните функции, подобрява кръвообръщението и стимулира имунитета на организма.