Максимални температури до 11 градуса утре

11
Добави коментар
transpot
transpot

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижи. През нощта над страната ще преобладава ясно време. От запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и утре ще бъде разкъсана, по-значителна над Западна България. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните – между 6° и 11°.

По Северното Черноморие ще има разкъсана, средна и висока облачност, по Южното – ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще са около 7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2, по най-северното крайбрежие до 3 бала. Над планините облачността ще бъде разкъсана, по-значителна в масивите от Западна България, но без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра – 0°.
Във вторник повече слънце ще има през първата половина от деня. След обяд облачността ще се увеличава и до вечерта над по-голямата част от страната ще е значителна, без валежи. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните между 8° и 13°. В сряда ще бъде предимно облачно. От запад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат и централната част от страната. В Източна България ще се усили вятърът от юг-югозапад. През нощта срещу четвъртък валежи ще има в цялата страна. В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад, дневните температури ще се понижат. В западната половина от страната валежите ще спрат, а по-късно и облачността ще започне да се разкъсва. В Източна България ще се задържи облачно, на много места все още ще превалява дъжд.

Сподели

Facebook
Twitter