Бизнес новини :: The Secret оръжие, което ще ви накара да и вашия бизнес се открояват във войната на идеи

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

09:23 –
The Secret оръжие, което ще ви накара да и вашия бизнес се открояват във войната на идеи

 А рисков капитал инвеститор Силиконовата долина се обърна към мен по време на неотдавнашно обяд и каза: „Аз съм виждал повече от 2000 терени, а аз само мога да си спомня за 10 от тях.“

 

„Това, което прави 10 открояват?“, Попитах аз.

 

„Те всички казаха лична история.“

 

Професионалните инвеститори са съгласни: идеи, които улавят на са увити в историята. „Покажи ми един MBA и продажбите си номера, това е добре. Но кажи ми една страхотна история за това как е започнал и вашата визия, и ние ще говорим. „, Казва Барбара Коркоран Shark резервоара.

 

Свързани: Как Приказките помага на бизнес връзка с клиентите и диск растеж

 

 

 

Въпреки истории информират, освети и вдъхнови, много малко предприемачи и бизнес професионалисти, са информирани за силата на историята, за да се убедят. Но той дава на тези, които се овладеят изкуството на разказа значително конкурентно предимство. В днешния все по-автоматизиран свят, където роботи заместват хората в почти всяка задача, разказване на истории е едно умение, което ще ви държи подходяща и успешна през кариерата си.

 

„Приказките е най-недооценен умения“, казва Бен Хоровиц, неограничено отговорен съдружник с фирма за рисков капитал Andreessen Horowitz. „Историята на компанията е стратегията на компанията. Ако не разполагате с ясно артикулирана история, не е нужно да има ясна и добре обмислена стратегия. Историята трябва да се обясни на по-фундаментално ниво, поради която съществува. „

 

При провеждане на изследването за новата ми книга, Разказвачът на приказки Тайнствена, аз открих, че много от световните най-успешните бизнес лидери са майстори разказвачи: CEO Starbucks Хауърд Шулц, Facebook COO Шерил Сандберг, Бил Гейтс, Ричард Брансън, Сара Блейкли и др. Докато техните истории са много различни, те споделят три общи комуникационни навици.

 

1. Уверете истории най-малко 65 на сто от вашата презентация.

Правата на човека адвокат Bryan Стивънсън получи TED-дългата овации. В момента известната си TED разговор, Stevenson каза три лични истории за засилване на темата за несправедливост в системата на затворите. Стивънсън говори за баба си, среща Rosa Parks и едно събитие, което се случи в съдебната зала, когато той е бил особено изцедени – инцидент, който му даде кураж да продължи.

 

„Разказ е изключително важно в ефективна комуникация,“ Stevenson ми каза. Той трябва да знае. Стивънсън твърди и печели дела пред Върховния съд на САЩ. Стивънсън вярва история е тайната за спечелване на сърцата и умовете.

 

Свързани: На 5 елемента на Приказките всеки предприемач трябва да знае

 

2. Въвеждане на герои и злодеи.

CEO Tesla и пространство мечтател Елон Мъск разчита на компонентите на история, где да продукти, а именно герои и злодеи. Когато Musk въведе Tesla Powerwall, дом батерия за генериране на енергия от слънчева светлина, той започна представянето под формата на проблем (злодей) и разтвор (герой).

 

„Това е, как е днес,“ Musk започна като той показа снимка на електроцентрала бълва замърсяване във въздуха. „Това е доста лошо. Това е гадно. Това е реално. Това е всъщност как се генерира най-много енергия, с изкопаеми горива. „

 

Musk продължи: „Решението е в две части. Първата част, слънцето. Ние имаме този удобен реактор синтез в небето нарича слънцето. Не е нужно да правите нищо. Той просто работи. Тя се появява всеки ден и произвежда нелепи количества енергия. „

 

А технологията блогър, отразяващи събитието пише: „Пич се продават батерии и все още успява да бъде вдъхновяваща.“ Musk е вдъхновяващо, защото той разбира езика, който е постоянно монтиран в нашата ДНК: история.

 

3. Ако сте изправени пред трудности, да го споделите.

Веднъж въведени злодей, героят на историята трябва да се води битка срещу противника. Хората не искат да чуят за вашето решение или вашия успех, докато те знаят, че разбирате техните неуспехи и борби. Големите разказвачи са relatable, защото те споделят своите истории за борби, неуспехи и трудности.

 

CEO Starbucks Хауърд Шулц често разказва историята на израстването в корпус проект Бруклин и гледа като семейството му се бореше след като баща му е бил ранен по време на работа. Те не са имали здравна застраховка и е установено, че е трудно да свържат двата края. Историята е в основата на инициативи Шулц като предлагаща здравно осигуряване за всички работници и служители, включително на работниците на непълно работно време.

 

Не се преструвам, че никога не съм имал да се бори. Прегръдка си минало и преживявания, които ви определят.

 

Има една война става – война на идеи. Продажба на продукти, строителни фирми и вземете внимание, са все по-трудно в този хипер-конкурентна глобална икономика. Вашата история може много добре да бъде тайно оръжие, от което имате нужда, за да се открояват.