iPhone 7 – слухове, кога да го очакваме и какво да очакваме

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

Новият iPhone 7 няма да излезе до Септември 2016, но това няма да спре слуховете по негов адрес да излизат с бясна скорост. От PomagaiCOM се добрахме с някои от тези слухове и решихме да Ви информираме какво се говори в интернет пространството последните месеци. Какво и как ще се промени в новият супер телефон. Има още около седем месеца за слухове докато главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук излезе на сцената, за да покаже най-новият смартфон. Да, това е много дълго време. Но има толкова много слухове, витаещи около това,  върху което Apple работи. Ето всички слухове събрани на едно място.

Различия между 7 и 7 Plus ? Слухът:

iPhone 7 Plus ще има по-добра камера, за огорчение на любителите на по-малките телефони. Според MacRumors, на 7 Plus може да има дори двойна камера с леща за оптично увеличение, което означава, че с този телефон ще правите по-добри снимки от много традиционни фотоапарати. Вместо да увеличите дигитално, което обикновено води до ужасно зърнеста снимка, на Plus камерата ще има оптично увеличение. Това е, ще е възможно заради обектива на втората камерата.

Правдоподобно?

Да. iPhone 6s и 6s Plus имат еднакви характеристики като хардуер на камерата, но по-големият телефон има една малка, но ключова разлика – оптична стабилизация на изображението. Тази функция е плюс за камерата и прави снимките перфектни, дори и ако Вашата ръка трепери. Iphone 6 и 6s разчитат на софтуерът си, за да постигнат еднакъв ефект, макар, че получените изображения не са толкова ясни при iPhone 6. Ако 7 Plus има камера с двойна леща с оптично увеличение, това би било огромен плюс, дори може да победи по сериозните фотографи с по-добрите фотоапарати.

 

Изчезва ли грозната издутина на камерата ? Слухът:

Apple стъпи с нов дизайн при моделите 6 и 6s, да бъдат по-тънки и по-леки, отколкото някога са били, но има един голям проблем – Обективът на задната камера излиза от тялото, така че телефоните немогат да седят нормално върху плоска повърхност. За една компания, като Apple, която винаги всичко опира до детайлите, това изглеждаше като странен дизайн. В iPhone 7 се очаква това да се промени, така че за тези които не харесваха това в дизайна има надежда за промяна.

Правдоподобно?

От PomogaiCOM се надяваме това да се промени. Тази издатина на камерата трябваше да е там за да се постигне по добро качество на снимките, но дори главият дизайнер Jony Ive на Apple не е фен, така, че очакваме промяна и в това отношение.

Ще има ли нов дизайн iPhone 7 ? Слухът:

Освен по-тънък и плосък обективът на камерата, iPhone 7 ще изглежда подобно на 6та серия, със заоблени ръбове и алуминиево тяло. Но се очаква да има промени в гърба на телефона и като промяна най-вече се има предвид да се премахнат, антенни ленти.

Правдоподобно?

Apple се свързва с елегантен дизайн, и антенните групи, които режат гърба на iPhone 6, 6s, 6 Plus, и 6s Plus не най-добре изглеждащото нещо, макар че те са необходими. Съобщава се на много места, че долните и готните кантове, изчезват.

 

Дали Apple наистина ще премахне жака за слушалки? Слухът:

iPhone 7 може да остане без жакът за слушалки, едно от малкото неща в потребителските технологии който го доближава до ползването на други артикули от други компании. Защо ? Защо Apple ще направи такова нещо? За да направите телефона тънък, дори супер тънък. Има хора които харесват идеята. Други я мразят. Има дори и петиция, за да се убеди Apple, че хората все още обичат жака за слушалки. Петиция има близо до 300,000 подписи. Apple ще разчитат на своя Lightning cable port за връзка със слушали с кабел.

Правдоподобно?

Време е да се инвестира в един висококачествен чифт Bluetooth слушалки, защото всички знаци сочат към бъдещето. Надеждни сайтове като 9to5Mac и MacRumors са публикували вече, че Apple са готови да направят немислимото. Apple е дори в процес на разработването на безжични EarPods (под марката Beats, разбира се) да дебютира заедно с iPhone 7. Говори, се че слушалките ще са напълмо безжични, дори без кабел между свете слушалки. Тези първокласни слушалки ще имат калъф, който служи и като зарядно устройство, което е добре, защото вероятно няма да издържат толкова дълго с едно зареждане.

 

Ще бъде ли iPhone 7 водоустойчив ? Слухът:

След като вече говорихме вече, че iPhone ще е по-тънък от всякога и добавянето на DSLR-качествена камера явно, не е достатъчно за компанията, така че се съобщава, че се работи и върху водоустойчивоста на iPhone 7. Амбициозен ли е този план ? Да. Възможен и е? Определено. Без жак за слушалки, Apple може да покрие iPhone с водоустойчиво покритие и да направи, здрав, водоустойчив супер телефон.

Правдоподобно?

Всъщност, да. Apple направи няколко крачки към водоустойчивост на iPhone 6s, без всъщност да се нарича водоустойчив, както подробно е описано тук и в слуховете според някои хора случайно потопили iPhone 6s показваt, чe всъщност дори и след намокрянето телефонът работи.

Вижте развитието на iPhone през годините – ТУК