NEXTBIT ROBIN – Смартфон от следващо поколение ?

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

Екипът на Nextbit е нещо като мечтаният от нас Android екип: Том Мос отговаря за изпълнениета на бизнес на Google Android, Майк Chan беше инженер дълги години за Android и проектантът Скот Croyle проектира телефони, в които хората се влюбват (HTC). Чудно ли е тогава, че хората са любопитни за телефона, който те са разработили заедно? Робин, е името на проекта им, силно интегриран в облака повече от колкото всеки друг смартфон, и създателите обещават, че ще промени начина, по който мислим за управление на файлове на нашите малки джобни компютри. Това е голям план за малка фирма, но за щастие проекта е вече в действие.

Визия

Робин изглежда наистина доста по-различно със своето цветно пластмасово тяло, високоговорителите и символ на облак на гърба. Намираме дизайна за много свеж. Дали хората ще харесват дизайна остава да се види. Черната версия е малко по-малко привлекателна. Телефонът изглежда добре направен. Пластмасата също го прави да се чувства по-малко луксозен от металните и стъклените си съперници, но въпреки това изглежда добре. 7 мм дебелина е 0.2 мм  от дебел от 6.8 мм Samsung Galaxy S6, но по-тънък от 7.1mm на Apple iPhone 6S и 7.9 мм дебелината на Google Nexus 5.

Екранът е аналогичен на съперниците си от същият ценови клас смартфони, особено прилича на Nexus 5. Той е яркък с добри ъгли на видимост и сравнително неутрални наситени цветовете. В 1080p екран 5.2in е доста свеж, с плътност от 424 пиксела на инч, не е чак толкова перфектен като HD дисплей като на 5.1 екрана на Galaxy S6 с 577 точки на инч, но остава с добро качество въпреки това.

Спецификации на Nextbit Robin

Екран: 5.2in 1080p LCD (424 PPI) Процесор: hexa-core Qualcomm Snapdragon 808 RAM: 3GB оперативна памет Съхранение: 32GB + 100GB на облак съхранение Операционна система: Android 6.0 Marshmallow Камера: 13 мегапиксела задна камера, 5-мегапикселова предна Свързаност: LTE, Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.0, USB C и GPS Размери: 149 х 72 х 7 мм Тегло: 150 гр

Marshmallow и Nextbit robin

Робин работи с най-новата версия на Google – Android 6.0 Marshmallow с няколко малки модификации. Началният екран работи като iPhone или EMUI на Huawei като всяко инсталирано приложение поставя икона на началния екран. Не е като със стандартния Android.Началният екран също има плаващ бутон, меню в долния десен ъгъл, който ще показва списък на всички инсталирани приложения. В действителност освен различният дизайн, най-очевидната промяна е добавянето на система която архивира приложения и снимки директно на облака.

Съхранение в облак

Това е голямото обещание от Nextbit. Съхранение на облак, Nextbit уверява че криптира, резервни копия на приложения и снимки от телефона по подразбиране, когато е включен към Wi-Fi. Той дори има икона на облак на гърба на телефона с четири мигащи светодиоди , които ни показват кога архивирането работи, системата за интелигентно съхранение за създаване на резервно копие, но вероятно никога няма да видите събитието, предвид, че е на гърба. Това обаче Ви позволява да изтриете информация която не ползвате често, когато имате нужда от повече място за съхранение. Телефонът има 32GB вградена памет и се предлага с допълнително 100GB пространство на облак. Архивираните приложения могат да бъдат повторно сложени когато Ви потрябват, а снимките се съхраняват и появяват като миниатюри.

Скенер за пръстови отпечатъци

Скенерът за пръстови отпечатъци се намира под бутонът за включване и изключване и работи точно по същият метод като този, монтиран на последните смартфони Xperia Z5 на Sony. Бързо сигурно отключване на телефона с едно натискане на бутона.

Камера

Задната камера 13-мегапикселова е като на най-добрите смартфони днес. Тя не е толкова добра при слабо осветление, но прави добри снимки със солидна гама от цветове. Селфи камерата е 5-мегапикселова също добра.

Цената:

Цената е прилична за телефона и качествата му. В момента струва $399, което в прилична цена в сравнение на неговите конкуренти от същият клас телефони.

Ако искате да видите повече за този телефон може да кликнете ТУК за да видите сайта на производителите.