Това е България – България на добрите новини /19.02 – 26.02.16/

1
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

Това е България – България на добрите новини /19.02 – 26.02.16/

Седмицата беше изпълнена с добри новини, а ние бързаме да Ви ги покажем, за да се заредите с позитивна енергия и топлина. След поредния триумф на ансамбъла ни по художествена гимнастика, още една новина беше сред водещите през изминалите дни – благотворителният спектакъл ”Нощ на звездите”, организиран от Йордан Йовчев и Енчо Керязов. За пета поредна година шоуто събра световноизвестни артисти от цирковата арена, имена от музикалната сцена, както и големи спортисти, призьори от световни и олимпийски игри. Невероятна вечер, истинска Нощ на звездите, които изправиха публиката на крака!

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели злато в многобоя на турнира Гранд при в Москва. Едни от най-големите конкуренти за първото място, а именно домакините, останаха втори. Това е втора победа за българките в Москва, след като миналата година отново спечелиха първото място в тази надпревара.

Нови велоалеи и специален веломост между двата бряга на река Марица на обща стойност 140 000 лв. ще бъдат изградени в района на Пловдив. Към момента има изградени около 50 км. велоалеи, а в следващите месеци се очаква да започне и проектирането самия мост.

Виктор Владков е млад пианист, който извоюва първа награда от престижния европейски конкурс Grand Prize Virtuoso London. Едва на 15 години, той успя да впечатли журито със своя талант. За участие в конкурса се изпращат единствено записи, а жури определя победителите. Виктор е изпратил три произведения, които е изсвирил на домашното си пиано. Официалното награждаване ще се състои на 11-март в Лондон.

 

Филмът ”Жалейка” на Елица Петкова получи специален диплом от на Generation 14plus – Берлинале. ”Ние бяхме развълнувани от тази умела алегория за променящите се културни стойности в новото време и за сблъсъка между различните ценностни системи в едно малко европейско градче. Със страхотен усет към детайла, натурализмът на този филм е съчетан със завладяващата история на една млада жена, която търси своето място в света и стига до дълго жадуваната свобода. Филмът се отличава с брилянтни изпълнения и режисура”, коментира журитото.

Филмът на Елица ще участва и в конкурсната програма на 20-я София Филм Фест.

150 златни отличия от международни конкурси, фестивали и дегустации са получили българските вина само за изминалата година. 136 млн. литра вино пък са произведени за 2015 година, което е двоен ръст в производството на грозде и вино у нас.