Лукарски: Цените на горивата ще паднат :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Министърът на икономиката Божидар Лукарски прогнозира, че цените на горивата ще паднат, което ще направи по-сигурна икономическата среда, предаде БГНЕС.

 

Относно проверките на Комисията на защита на конкуренцията в момента Лукарски обясни, че тя вече е приключила: „Знаете тяхното становище. То вече не е процедура. Надявам се това, което се случва отдавна, да продължи да се случва и сега. Не само поради този факт, а най-вече поради факта, че на международните пазари цената продължава да пада”.

 

„Очаквам и съм сигурен, че цените на горива ще паднат, което ще направи по-сигурна икономическата среда“, подчерта Лукарски.

 

Той коментира, че кризата на гръцката граница все още не е приключила, за да се направи пълна оценка на щетите за нашата икономика: „Преди дни казах за тези 10 милиона, които бяхме направили тогава като разчет, тъй като все още тече кризата не сме направили окончателните разчети. Понеже ефектът е върху цялата икономика, ще търсим съответните процедури, включително и по съдебен ред по отношение на гръцката държава и на гръцките фермери”.

 

От друга страна спрените наскоро обществени поръчки, според него, ще дадат по-голяма яснота и по-голяма прозрачност по отношение на предвидимостта и заради пълзящи недомлъвки и слухове, включително и информации в пресата, за яснотата и прозрачността на поръчките.

 

„Сигурен съм, че при провеждането на обществените поръчки им по новия Закон за обществените поръчки ще имаме много по-голяма сигурност и не бихме могли да говорим за несигурна икономическа среда-даже напротив”, коментира още Лукарски.