Белград – Загреб – Плитвички езера –Любляна – Пещера Постойна – Загреб

1
Добави коментар

5 дни / 3 нощувки 

 

Дати през 2017г.:

20-24.09.2017г.

Отпътуване от Варна, Шумен, Разград, Русе, Плевен, София 

Варна – Шумен – Разград – Русе – Плевен – София – Белград – Загреб – Плитвички езера –Любляна – Пещера Постойна – Загреб – София – Плевен – Русе – Разград – Шумен – Варна

Програма:

1 ден:

 Отпътуване от Варна – Автогара в 21.00 ч., Шумен в 22.00 ч. от Пети Километър, Разград в 23.00 ч.

 

2 ден:

Отпътуване от ,Русе 00.00 ч., Плевен 02.30 ч. и София, пл. Руски Паметник, в 04.30 ч. по маршрут София – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб след обяд – град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка

 

3 ден :  

Закуска. Екскурзия до Плитвичките езера. Отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“.Отпътуване за Загреб. Вечеря. Нощувка. 

 

4 ден: 

Закуска. Екскурзия до Словения, пещерата Постойна  и Любляна. Отпътуване към Словения –  Посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес  Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма – уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер- собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник – барон. Отпътуване за Любляна – един град с душа.  Любляна – За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Отпътуване за Загреб. Вечеря. Нощувка. 

 

5 ден: 

Закуска. Отпътуване за Белград – панорамна обиколка на града /около 2 часа/: Църквата „Свети Сава“, площада на Републиката, площад „Теразие“, Операта, Парламента, крепостта „Калемегдан“ и др. Отпътуване за България. Връщане рано сутринта. 

 

Цена на възрастен настанен в двойна стая. 

359лв. от София

379лв.  от Русе и Плевен

399 лв. от Варна, Шумен и Разград

 

 

Цена включва:

* Транспорт с лицензиран автобус категория 2*;

* 3 нощувки със закуска и вечеря в Загреб – хотел 2/3*;

* туристическата програма с екскурзовод;

* представител на фирмата придружаващ групата.

 

  Цената не включва:

–         Сити такса 3 euro/за 3те нощувки/ – заплаща се на място лично от туристите

–          пътни такси – 20 евро (заплащат се задължително)

–          Медицинска застраховка – 10 лв., за туристи над 65 год. – 20 лв.

–          Доплащане за единична стая – 65лв.

–          Входна такса за Плитвички езера от 15,00 еuro за възрастни, 11,00 euro за студенти, 8,00 euro за деца от 7 до 18 г.

–          Входна такса за Пещерата Постойна 23,90 euro за възрастни, 19,10 euro за студенти, 14,30 euro за деца от 6 до 15г.-          Доплащане за застраховка за хора над 65г.

–          Застраховка „Отмяна на пътуване „ от 3% от заплатената сума и в зависимост от Общите условия на Застраховател ЗАД „Армеец“ и срока на анулация в договора с Туроператора. Застраховката се плаща в деня на сключване на договора. / По желание /

–         разходи от личен характер  

 

*Цената е на човек и екскурзията се провежда при минимум 45 записани туристи.

 

Условия на офертата:

Срок за уведомление за несъбран минимум туристи – 7 дни преди датата на пътуването. Капаро 30 % от стойността на екскурзията при записване, останалата сума 14 дни преди отпътуване. Местата в автобуса се определят според датата на изпращане на пълните данни. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 10 лв. на седалка (за първите два реда). За деца под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или задграничен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина. Възможна е промяна в цената при независещи от Александра Травел обстоятелства. ТА „АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.  

TА “АЛЕКСАНДРА ТРАВЕЛ“ има сключена застраховка “Отговорност на туроператора“ по чл. 97 от Закона за туризма със ЗАД “Алианц България“.