Качества на хидроизолацията от каучук

1
141
Добави коментар
fire19
fire19

Гумените полимери са преживели много голям напредък от тяхното развитие преди повече от 50 години. Полимерните хидроизолационни системи се използват при разработването и санирането както на метални, така и на азбестови плоски и скатни покриви.

Веднъж нанесена, каучуковата хидроизолация или тази от течна гума, като система създава еластомерно покривно покритие, което е дълготрайно и създава отлична защита срещу натрупване и проникване на вода. Поради отличните си водоустойчиви свойства, често се използва за плоски покриви и покриви, които имат тенденцията да събират застояла вода заради конструкцията..

Прослувата еластичност на каучука позволява на системата да се справи с разширяването и свиването, което се случва при типично движение на покрива и я прави много подходящо хидроизолационно решение за големи промишлени или търговски покриви.

Много каучукови полимерни системи са еднокомпонентни и самозасмукващи, което ги прави идеални за мащабни проекти, които са чувствителни към климатичните особености на всеки регион.

Най-ефективните и гъвкави хидроизолационни системи на пазара сa с термопластична система, специално проектирана за нанасяне върху плоски и скатни промишлени покриви. Предлага изключително високоефективна еластомерна система с вграден инхибитор срещу ръжда, поне 85% слънчево отразяване и най-малко 650% удължение.

Каучуковата хидроизолация предлага превъзходна защита срещу течове

Дори и най-добре изграденият покрив може да започне да тече след няколко години, ако не е поддържан. Течовете са твърде често срещана неприятност, която може да доведе до непоправими и често много скъпи щети. След това щетите могат да се разпространят върху стените и дори основата на сградатаа, като по този начин компрометират нейната стабилност.

Течният каучук, наричан също EPDM хидроизолация, може да даде на покрива защитата, от която се нуждае, като образува мембрана по цялата площ. С него се работи невероятно бързо, като често изсъхва в рамките на 2 часа, главно в зависимост от размера на покрива. Освен това, за разлика от други видове покривни покрития, той е лек, което означава, че няма допълнително тегло върху основата на дома.

Хидроизолацията от EPDM течна гума е невероятно издръжлив

Една от причините гумираната хидроизолация в съвременното строителство да е толкова популярна е, че тя по някакъв начин засилва издръжливостта на покрива. Част от тази издръжливост произтича от факта, че тя (EPDM гумата) може да се нанася равномерно по целия покрив. С други думи, няма празнини, които позволяват на водата и UV лъчите, наред с други елементи, да проникнат в покрива, което води до повреда на покривната система с течение на времето.

Гумираната хидроизолация не само хидроизолира покрива, но е и непропусклива. Това означава, че замърсителите като клонки и мръсотия, наред с други, няма да го ерозират с течение на времето, оставяйки покрива ви уязвим. В случай на търговски метални покриви (често рекламирани като най-издръжливи), гумените покрития помагат за предотвратяване на корозия.

Каучукът също е много гъвкав, което означава, че може да издържи на драстични температурни колебания, така че няма да изпитате напукване или счупване на мембраната, което след това изисква ремонт. Въпреки това, ключът към осигуряването на трайно покритие е да наемете най-добрата, най-опитната компания за гумирана хидроизолация. Опитен екип може да гарантира, че гумираният покрив лесно ще издържи до 20 години, ако не и повече.