iPhone SE – най-евтиния смартфон на Apple

1
Добави коментар

iPhone SE – най-евтиния смартфон на Apple

Най-интересното при iPhone SE е това, че цената на устройство с вградена памет 16GB започва едва от 399 долара, което го прави най-евтиния смартфон, който Apple е изкарвал на пазара.

автор: Александра Валентинова

2016-03-22 12:29:00

2016-03-22 12:29:00

Вчера американската технологична компания Apple представи най-новите си продукти, сред които са нов iPad, 4-инчов iPhone и пролетната серия каишки за часовника Apple Watch.

Най-новият смартфон на компанията се казва iPhone SE и е с 4-инчов дисплей, рапзолага с чип А9 с вграден копроцесор М9. Производителността на модела е същата, като на iPhone 6s и съответно е двойно по-голяма от тази на 5s. Новият смартфон притежава същата камера, като на iPhone 6s, както и функцията Live Photos.

Моделът поддържа гласовата услуга Siri, както и системата за плащания Apple Pay. Той ще бъде предлаган в 4 цветови варианта – космическо сиво, сребристо, златисто и розово злато.

Най-интересното при iPhone SE е това, че цената на устройство с вградена памет 16GB започва едва от 399 долара, което го прави най-евтиния смартфон, който Apple е изкарвал на пазара. По-достъпната цена на устройството е с цел завземане на по-голям дял от развиващи се пазари, като Индия.