Sibir.bg – Блогът на Dimitar – Sibir.bg

1
Добави коментар
andreykvk
andreykvk

Оптимизиране на производителността в Adobe InDesign
Не програма е перфектен. Известно е, че един от основните недостатъци на Adobe InDesign, като всеки мощен софтуерен продукт – че е бавен в обработката на данните. За да направите много операции, изпълнението на които сме свикнали да чакаме за по-бързо създаване на програма с няколко прости стъпки.
По този начин, един от основните фактори, се забавя обработката на текст. Както е известно, в InDesign използва много по-обширни и сложни алгоритми за обработка на текст от текстов редактор, и така процесът е по-бавен. то ускорява по няколко начина.
На първо място, използването на показатели кърнинг на текста вместо оптично. Оптично кърнинг регулира изчисляване на разстоянието се извършва поотделно за всяка двойка символи. Когато метрична информация се използва от файла на шрифта. Бавният темп на оптичната керн, можете да особено добре се наблюдава при използване на къдрави и декоративни шрифтове.
На второ място, във всички случаи, когато е възможно, да се използва за единния Line Composer вместо Параграф Line Composer. Следователно, разпределението на думи в текста ще се извършва поотделно за всяка линия, а не блокове. Да не забравяме, че благодарение на това може да изглежда така наречената „змията“ на пространствата, така че да използва опростен алгоритъм, където текстът е малко – например, в заглавията на вестниците.
Също така в края на документа, използвайте функцията за палитра Story Optical Margin Alignment. За да редактирате текста, използвайте Story Editor, който е, в действителност, е вградена в InDesign текстов редактор.
Отпечатване на големи количества текст, не се опитват да използват компресия, използвайте вместо готов да се стесни шрифтове. Ако не изключите оптичен керн и функционира Параграф Line Composer, използването на компресия за големи блокове от текст може да „виси“ на вашия компютър.
 
По-долу са най-очевидни процедурата за ускоряване на изпълнението на работата с текста.
Раздела Настройки на дисплея за изпълнение на, премахнете отметката Enable Anti-Aliasing, отговорен за борба с псевдонимите на текст. същия раздел за настройки, задаване на опция гръцки в полето долу за 5-7 точки. Той е отговорен за показване на текста, като сиви плочи на подходящо ниво на мащаб – в действителност твърде малък текст на монитора, когато налагането все още не четат, и следователно консумират компютърни ресурси в неговата рисунка, няма смисъл.
1. Опитайте се да не се въвеждат графични файлове, и вместо това използвайте връзките с оригиналите на диск.
2. Да се ​​съхранява на страниците в работно поле, минималният брой на обектите. Можете да ги пази, наред с другото, в библиотеките (библиотека).
3. Нанесете материала в слоя. Скритата слой не е съставен, и не се консумира ресурси.
4. Понякога, използвайте Save As команда вместо Запиши, и използват едно и също име. Ефектът ще бъде същата, но структурата на файла, всеки път е реконструиран, той ще бъде премахнат от излишна информация – като информация за неизползваните обекти.
5. Отворете палитрата Navigator, само когато имате нужда от него, защото използването му изисква постоянно прекрояване съдържанието му, а също и консумира значително количество ресурси. Като цяло, се опитват да разумно оценяване на способността на компютъра си и да не се използва голям брой палети.
6. Системата за управление на цвета може да се деактивира при оформлението на сцената и се прилага до края на обработката на документа. Докато продължаваме да добавяме нови обекти и текст, че няма смисъл постоянно да коригира цвета.
7. За да се покаже растерна графика в режим на оформление, използвайте Визуализация изображения на по-ниска резолюция. Тя също може да бъде създаден в раздела Опции Дисплей за изпълнение на.
 
8. И накрая, не се правят твърде дълги документи. Multi-файлове с много графики и други предмети, по-добре се раздели на няколко отделни документа и след това ги слеят в една книга (Book). Все пак, не забравяйте, че най-добре е да го направя, след като понятието за документ вече е бил построен, тъй като книгата не предоставя шаблони на страници синхронизация (магистър страница) различни документи.
Използването на тези няколко прости съвети, вие ще бъдете в състояние да вършат работа в InDesign е по-лесно и по-продуктивни, значително ускоряване на изпълнението на нейните операции. Оптимизиране на работата си, така че време се изразходват само за изпълнението на операциите си, а не много минути в очакване на тяхното завършване.