Места, които трябва да посетите през 2016 – част 2

1
Добави коментар
Magazine.bg
Magazine.bg

3
споделяния

Сподели
Tweet
Сподели
Сподели
Email

Може би е трудно да се повярва, че 2015 година отмина, и е време да започнете да планирате 2016 година. Независимо дали сте опитен пътешественик или начинаещ, никога не е късно да започнете да планирате, за да може да си прекарате едно красиво пътешествие. Тук са дестинациите, в които си струва да се впуснете през 2016.

Сараево, Босна и Херцеговина
Столицата, Сараево, е разположе на брега на река Миляцка и е заобиколен от Динарските Алпи. Той наскоро е реновиран, след Босненската война през 1990 година. Града има задоволително количество обекти и музеи за посещение.

Сингапур

Със своя съблазнителна улична храна, невероятна чистота, ефективен обществен транспорт, и всепроникващо чувството на безопасност, Сингапур е идеалното място за една вълнуваща ваканция. Освен това от „Lonely Planet“ споделят, че Сингапур е една от най-достъпните страни в света, благодарение на висококачествена инфраструктура.

Ханой, Виетнам
Града е известен с очарователния си стар квартал, зашеметяващи храмове, претъпканите улици, мотоциклети, и смесицата от различни култури.

Саюлита, Мексико

Някога е бил малко и тихо и отдалечено място за сърфисти, но днес е дом на оживен нощен живот, съблазнителни храна и зашеметяващи вили, разположени в дивите джунгли.

Национален парк Крюгер, Южна Африка

Този парк е един от най-големите на континента и е основна точка за виждане на „Голямата петорка“: лъвове, леопарди, носорози, слонове, и биволи. То също е дом на два от най-добрите хотели през последните 30 години Singita Sabi Sand и Singita Kruger National Park.

Сиена, Италия

В Сиена, пътуващи могат да разгледат красива архитектура и живи улици, които водят до старомодни ресторанти и деликатеси.

Вроцлав, Полша

Вроцлав е обявен за Европейски град на културата за 2016 г. и в последно време стана един от културни центрове на Европа, с множество фестивали, концерти, конференции, и художествени сбирки. Четвъртият по големина град в Полша, Вроцлав има колоритни сгради и сергии, които продават всичко от възхитително сирене до керамика.

Удайпур, Индия
Градът е дом на фантастични дворци и цветни улици, пълни с древни базари, които просто чакат да бъдат проучени.

Марш Харбър, Бахамите

Третият по големина град на Бахамските острови, Марш Харбър седи на полуостров и разполага с разнообразие от ресторанти и курорти и свое яхтено пристанище.

Нуук, Гренландия

Столицата на Гренландия е домакин на внушителна фиорд система, която седи на фона на величествени планини. През март 2016 г., тя също ще бъде на разположение на арктическите Зимните игри – представяне на спортни състезания, които включват всичко от ски алпийски дисциплини до борба.

Котор, Черна гора

Изпълнен с очарователни кафенета, площади, както и планински-обграден залив, Котор е все още едно неоткрито съкровище.

Национален парк Чобе, Ботсвана
Страната е дом на невероятния национален парк Чобе, както и на някои от най-добрите хижи в Африка.

Фарьорските острови
С голямо разнообразие от заведения за хранене, които предлагат модерна кухня, приготвена от местни и сезонни продукти, едно истинско кулинарно приключение очаква туристи тук.

Рига, Латвия
Реставрираните древни замъци и имения в Рига са едни от най-големите концентрации на Art Nouveau фасади в света.

Дъблин, Ирландия
Според „Lonely Planet“, повече от 40% от населението на Дъблин е под 30 годишна възраст, което прави градът препълнен с жизненост, креативност и забавление.

Манчестър, Англия
Ако посетите Манчестър, не се изненадвайте, че ще видите по-голям спектър от арт центрове, галерии и библиотеки. Градът се отваря все повече към културните среди.

Рио де Жанейро, Бразилия
Със златни плажове, девствени планини и монументални структури, Рио де Жанейро има много да предложи на гостите си, но през август, той също ще бъде домакин на Летните олимпийски игри.

Мюнхен, Германия
През юли Мюнхен ще чества 500-та годишнина на „Закона за чистотата на бирата“. Законът е създаден от местните херцози да се различи какво трябва и какво не трябва да бъде в бирата. Огромен фестивал на бирата ще отбележи събитието.

Източник: Business Insider