Том Круз се мести в Англия заради сциентологията | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Холивудската звезда Том Круз изобщо не крие – сциентологията е неговия живот и той е решен да се включи активно в превръщането на своята любима религия в европейска суперсила – пише в. Daily Mail.

Последното доказателство: 53-годишният актьор купи за $16 млн. знаменателния символ на сциентолозите – имението „Ийст Грийнстед“ в Съсекс, известно като „главната квартира на сциентолозите“ и се мести да живее там. 

Официалната версия да напусне САЩ и да се премести в Европа е, че би искал да бъде по-близо до дъщеря си Изабела – детето, което той и Никол Кидмън осиновиха и която сега живее в Лондон. Но всъщност тя също е член на сциентоложката църква и реално това е причината за силната връзка между баща и дъщеря.

Вестник  Daily Mail Online публикува ексклузивни снимки от новото имение от 405 000 кв.м. , в което до смъртта си живя основателят на църквата Рон Хабърд.

В официално съобщение сегашния църковен глава Дейвид Мискавидж (55) извести: „Том се мести в Англия и ще използва имението на църквата на сциентолозите като своя база. Това е най-висшата привилегия – да живееш там, където е живял и работил Рон Хабърд. И искрено се надяваме, че Том ще запази и ще поддържа вярата си още много години напред“.

Вестникът съобщава, че Том Круз е решил да инвестира „огромна сума пари“ за развитието на сциентологията и сега той е отдаден на вярата повече от всякога – според собствените му думи. Идеята му е да разшири влиянието на църквата и да я направи толкова влиятелна, който е влиятелно кралското семейство“. А голямата му мечта е имението „Сейнт Хил“ да засенчи Бъкингамския дворец.

В момента само частни автомобили – сребърни ванове с тъмни стъкла – могат да влизат в имението. Църквата завърши строителството на първия етап през лятото на миналата година и бе принудена да използва паркинга на ръгби клуба на „Ийст Грийнстед“, който се намира точно на противоположния край от входа – защото навсякъде бе пълно с автомобилите и камионите на строителната фирма.

 

 

Теренът и прилежащите сгради на спортния клуб се намират точно в съседство с имението „Сейнт Хил“  и строителните работи оставиха църквата без места за паркиране. Църквата е изключително подозрителна и никога не пуска външни лица, които не са част от сциентологията, на своя територия, но този път направи уникално изключение, като покани собственикът на клуба Фил Мейдъжр на своята годишна тържествена церемония през октомври м.г.  Тогава Том Круз за първи път намекна, че има намерение да се пренесе тук. Тогава той се запознава с Фил Мейджър и двамата си направиха обща снимка за спомен.

На събитието присъстват 6000 души, като преводите на речите се осъществявали на 24 езика. Нещо, което според Том Круз говори красноречиво за влиянието и разпространението на църквата, на която той е отдал всичко.

‘Дойдоха толкова много хора от различни страни, всеки от тях развяваше своето национално знаме – беше като на Евровизия“ – разказва той пред Daily Mail.

В това годишно събитие шампанското се лееше като река, докато ние съвсем сериозно дискутирахме много сериозни теми – против медицината, против лекарствата, против психолозите. Нямам търпение да участвам и в следващото събитие – в края на септември.