София посреща Hyperloop на Илон Мъск в рамките на Webit.Festival

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Чуйте и вижте на 19 и 20 април творението на създателя на „Тесла“ и SpaceX, което ще промени транспорта завинаги

Когато за първи път чух за проекта Hyperloop на създателя на колите „Тесла“ и SpaceX Илон Мъск преди три години, бях на една технологична конференция и си спомням, че доста от хората в залата се подсмихваха и шегуваха за бъдещето на проекта му, казва председателят на Webit.Foundation Пламен Русев – инвеститор, сериен предприемач и филантроп.

„Всички бяхме наясно, че физиката го позволява и че идеята е брилянтна, но Илон Мъск говореше как ще промени из основи една от най-консервативните и бавно развиващи се индустрии – транспортната. Истината е, че си представях, че може би ще си купя билет, за да се возя на Hyperloop някъде към 2065 г. Преди три години не знаех, че греша с 45 години…“, продължава Русев

Днес над 200 млн. долара вече са инвестирани в проекта, а главният изпълнителен директор и съосновател на Hyperloop Транспорт Technologies (HTT) Дирк Алборн, обяви, че HTT е постигнала споразумение с словашкото правителство да проучи изграждането на локална система Hyperloop.

Виж още: Бизнесменът, който изпревари „Гугъл“, „Епъл“ и „Фейсбук“

Транспортната система представлява капсула, движеща се в тръби, в които има вакуум, и ще бъде в състояние да ускорява до 1223 км/ч.

Според Алборн следващите стъпки ще включват идентифициране на маршрут, който може да се свърже словашката столица Братислава с Виена и Будапеща.

Едно пътуване от Братислава до Виена с Hyperloop може да отнеме около осем минути.

Словашкият в. „Правда“ потвърди споразумението с Мириам Зиякова, говорител на Министерството на икономиката.

Алборн очаква словашкия Hyperloop да струва 200-300 млн. долара и да приключи до 2020 г..

Повече за проекта и бъдещето му в Европа можете да чуете лично от него, тъй като шефът на HTT е сред 180-те лектори на предстоящия Webit.Festival Europe.

Виж още: Какво Ви очаква в бъдещето? Как да бъдете по-успешни утре?

Предвид огромния интерес към събитието организаторите покриват нови конферентни площи с цел побиране на всички желаещи да присъстват и билети все още могат да се закупят оналайн от www.webit.bg.

За Webit.Festival Europe

Webit.Festival няма аналог в България и Централна и Източна Европа. Фестивалът събира на едно място някои от най-големите технологични, иновативни и медийни лидери от Европа, като наред с тях в София пристигат десетки инвеститори в най-интересните и динамично развиващи се стартиращи компании.

Развитие на предприемачеството, бъдещето на технологиите, маркетинг, реклама и дигитален бизнес и продажби, Dev Summit за програмисти са само част от темите на деветте паралелни събития на 19 и 20 април под шапката на Webit.Festival Europe.

С домакинството на този форум София се позиционира като „дигитална столица на новите пазари“ и се налага като дестинация за среща на бизнеса, инвеститорите, иноваторите и предприемачите, посрещайки на тези дати хиляди посетители от над 70 държави.

Патрони на Webit.Festival Europe са столичният кмет Йорданка Фандъкова и президентът Росен Плевнелиев.

Webit.Foundation подпомага стартиращите компании навсякъде по света, където се провеждат събития Webit: в Истанбул, Дубай, Сингапур, Ню Делхи, а тази година и в София.

Виж още: Новите маркетинг оръжия

Председателят й Пламен Русев заедно с още трима инвеститори и предприемачи: Васил Терзиев (основател на „Телерик“), Иво Евгениев (инвеститор, „Рослин кепитъл“) и Любомир Мирчев (основател на „Телелинк“) обявиха наскоро 200 хил. евро специална награда за победителя в състезанието на Webit за предприемачи – Founders.games. Връчването й е на 20 април със специална церемония.

Над 1000 компании от цял свят кандидатстваха за наградата и малко над 60 бяха избрани, като ще се представят в рамките на Webit.festival, а жури ще избере победителя, който, освен с 200 хил. евро инвестиция, ще си тръгне и с четирима от най-успешните предприемачи като ментори на компанията му.

Източник: Webit