Какво трябва да знаете за металите в бижута – част I

1
Добави коментар
famozni
famozni

Всеки метал прави изявление за жената. Такъв трябва да е съобразен с нейния стил. В най-общи линии благородните метали, които се избират за сватбени бижута са – злато, сребро и платина. Всеки от тях има предимства за външен вид, здравина и цена. За да ви помогнем да изберете най-добрият метал за годежен пръстен, нека разгледаме възможностите им.

Ако се съсредоточите само над камъка при закупуване на годежен пръстен, това е „глазурата“ на цялата подготовка и избор, но не тази на сватбената торта. Диамантът може да бъде “най-важният” елемент на ринга, но това колко държите на половинката си е също толкова важно.

Платина

Тя е популярен метал за бижута до 20-ти век, когато металът е бил изтеглен от пазара за военна употреба по време на война. Това дава усещане за трайност, устойчивост и здравина на платината. Наред с това тя е блестяща и красива. В последните няколко десетилетия, платината се появила отново като най-добрият избор за годежни пръстени и други бижута.

Външен вид

Платиниумът е с мек бял оттенък. Той е 30 пъти по-рядко срещан, отколкото златото, това го определя и като по-скъп метал за бижута. Тежи до 40% повече от 14K злато. Не се опетнява или окислява. Поради своята твърдост, детайлите на сложни гравирани или украсени пръстени често изглеждат по-резки и по-точни, когато са направени от платина.

Интересни факти

Повечето бижута в британската корона са изработени от платина. Платината е откривана на мили под земята, главно в Южна Африка и Русия.

Чистота

Платината в повечето бижута притежава 90% до 95% чистота, която разкрива красотата на диаманти, а това я определя като много предпочитана в направата на годежни пръстени.

Грижа

С течение на времето, бижута от платина могат да се надраскат. Всеки един бижутер може да полира, за да отстрани всички драскотини.

 

Следва продължение…..