Създават оналйн регистър на фестивалите у нас :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: БТА

 Министерството на туризма работи по разработването на онлайн регистър, който да обедини всички фестивали и други събития, които генерират туристически интерес. Целта е платформата да бъде достъпна през интернет сайта на министерството. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с туристическия бранш и местната власт от област Хасково, пише economy.bg.

 

„Резултатите показват, че има все по-голям интерес към онлайн регистъра на атракциите, който разработихме през миналата година. Това ни мотивира да го надградим, като разработим регистър и за всички фестивали и други събития, които предизвикват туристически интерес“, каза Николина Ангелкова.

 

Целта е да се подпомогнат общините, за да се популяризират на национално и международно ниво събитията, които организират, като същевременно ще може да се планира по-добре и тяхното провеждане. „Тази информация и към момента е налична, но е разпръсната между няколко институции и е важно да я обединим и да я направим достъпна за всички“, уточни още Ангелкова.