Отнеха медал на културист за арагонтност :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Bodyconstructor

Турнирът по културизъм в Пловдив този уикенд протича с редица скандали. Журито вчера отне медала на бургаския състезател Димитър Базотев, научи Скандал. Той е татино синче на бизнесмена и фарцаметивчен бос Георги Базотев, твърдят бургазлии.

 

Чувствайки се силен под крилото на баща си и мислейки, че всичко се купува с пари, малкият Базотев обиди журито. Димитър беше класиран на 3-то място в категория класически културизъм над 180 см. Несъгласен с решението на съдиите, при награждаването Базотев напусна демонстративно сцената. След това журито и Федерацията по културизъм взеха категорично решение, че отнемат бронзовия медал на състезателя.

 

Интересен факт е, че Димитър Базотев се яви като състезател на домакина на първенството – пловдивският клуб „Масъл арт“ на Ким Мерджан. По тази причина неговите неоснователни очаквания бяха за първо място. По негодуването на публиката се разбра, че той дори не заслужаваше „подареното“ му трето място. Но въпреки това се разсърди с претенцията като татино синче за първото място.

 

Друг скандал предизвика подареният пореден медал на турнира на танцьорката Биляна Йотовска. Както се очакваше тя стана първа в нейната категория при жените. Биляна Йотовска за пореден път показа „мазно“ тяло без достатъчно преса в сравнение с другите участнички.

 Нейната амбиция е да отиде на европейското първенство, на което до момента не е показвала сериозни резултати. Тя лежи на стари лаври от успехите на мъжа си Митко Димитров. При нея по-важни са рекламата, пиара и показността, отколкото същинска дейност.

 

Като цяло турнирът в Пловдив за пореден път показа, че са по-важни парите, връзките и роднинските отношения в България. Затова няма хъс сред младите състезатели, знаейки че всичко е наредено и купено предварително.